Την Αθήνα επισκέπτεται ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, προκειμένου να μιλήσει σε δείπνο του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για την ελληνική οικονομία.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί αναμένεται να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα ενόψει της εκκίνησης της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της χώρας από τους θεσμούς.

Θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (μεταξύ 14:45 και 15:30) και μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια, θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Στις 16:45 ο κ. Μοσκοβισί θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων αναμένεται να έρθουν τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου στη χώρα, ωστόσο τα τεχνικά κλιμάκια των ΕΕ, ΕΚΤ, και ESM ξεκινούν τις επαφές τους με τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων.

Το βάρος της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα πέσει στις δεσμεύσεις που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά και στην ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης.