Περίπου 8.850 άτομα στον ΟΤΕ θα μοιραστούν 6,2 εκατ. ευρώ. Το ποσό αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε περίπου 700 ευρώ ανά εργαζόμενο, παρόλο που αυτό δεν θα μοιραστεί ισόποσα. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΤΕ, κάποιοι που έχουν τις προϋποθέσεις (χαμηλότερες αμοιβές, μεγαλύτερος αριθμός τέκνων, ποσοστά αναπηρίας κ.λπ.) θα λάβουν μέχρι και 1.000 ευρώ, ενώ κάποιοι άλλοι λιγότερα.

Το μπόνους στο προσωπικό του ΟΤΕ ήρθε με απόφαση του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, αμέσως μετά την υπογραφή της τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στις επιχειρήσεις του Ομίλου ΟΤΕ και Cosmote. Η σύμβαση αυτή, η οποία δίνει αυξήσεις 12% στους χαμηλόμισθους του Οργανισμού, χαιρετίστηκε από τα σωματεία και την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ).

«Η ΟΜΕ-ΟΤΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για την υπογραφή Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με τριετή διάρκεια σε ΟΤΕ και COSMOTE. Συγχαίρει τα σωματεία-μέλη της, ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ και τον Σύλλογο Εργαζομένων COSMOTE, για τις διαπραγματεύσεις και την επιτυχή κατάληξη σε μια σύμβαση που δίνει αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους», ανέφερε η χθεσινή ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων δίνεται στο πλαίσιο της αύξησης του κόστους του βιοτικού επιπέδου, λόγω του υψηλού πληθωρισμού. Αποτέλεσε δε μια έμπρακτη αναγνώριση της συνεισφοράς του προσωπικού του Ομίλου ΟΤΕ στις δραστηριότητες του ομίλου.

«Σας ευχαριστώ όλους που κρατάτε τον Όμιλο ΟΤΕ ψηλά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, εν μέσω νέων κρίσεων και προκλήσεων. Με εμπιστοσύνη και αλληλεγγύη προχωράμε μπροστά. Μαζί φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους», σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, στο μήνυμά του προς τους εργαζομένους.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά που τα τελευταία τρία χρόνια δίνεται ένα τέτοιο μπόνους από τη διοίκηση του ΟΤΕ στο προσωπικό του ομίλου. Η πρώτη φορά ήταν τον Απρίλιο του 2000, όταν με απόφαση του Μιχ. Τσαμάζ μοιράστηκαν 1,6 εκατ. ευρώ σε περίπου 1.800 εργαζόμενους του ΟΤΕ. Πρόκειται για το προσωπικό του οργανισμού που την περίοδο του σκληρού lockdown ήταν υποχρεωμένο να εργάζεται σε χώρους τρίτους, όπως σε σπίτια πελατών, σε επιχειρήσεις-πελάτες, σε καταστήματα του ομίλου κ.ο.κ. To bonus αυτό ξεπέρασε τα 1.000 ευρώ ανά δικαιούχο.

Η δεύτερη φορά ήταν το 2021, όταν με απόφαση του επικεφαλής της Deutsche Telekom, Τιμόθεου Χέτγκες, δόθηκε έκτακτη και οριζόντια ενίσχυση, ύψους 500 ευρώ, σε όλο το προσωπικό του ομίλου. Μεταξύ αυτών και οι περίπου 10.000 εργαζόμενοι στον Όμιλο ΟΤΕ, οι οποίοι μοιράστηκαν περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, το προσωπικό του ΟΤΕ έχει μοιραστεί τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 12 εκατ. ευρώ σε έκτακτες ενισχύσεις που έχει πραγματοποιήσει η διοίκηση του Οργανισμού.