Δουλεύει πολύ, της δίνει ζωή το τραγούδι, χαλαρώνει με καλούς φίλους και ωραίες κουβέντες, είναι φύσει αισιόδοξη, πιστεύει πολύ στην δύναμη του ανθρώπου και παίρνει πάντα μια ανάσα πριν αντιδράσει.

Αυτή είναι η Γιώτα Νέγκα που μετα από 60 sold out συναυλίες ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία με πρώτο σταθμό το Θέατρο Βράχων Βύρωνα την Τετάρτη 19 Ιουνίου.

Μια από τις μεγαλύτερες λαϊκές φωνές της εποχής μας, αυθεντική, γοητευτική και έτοιμη να μας ταξιδέψει με τις μεγάλες της επιτυχίες σε ένα πρόγραμμα που τα περιλαμβάνει όλα: τα αγαπημένα της κομμάτια, τις ρίζες της, τις επιτυχίες της αλλά και τα νέα της τραγούδια.

«Η βραδιά αυτή δεν έχει τίτλο. Θα είναι μια συναυλία καλοκαιρινή για Να τραγουδήσουμε και για Να νιώσουμε όλα τα συναισθήματα» μας είπε η αγαπημένη τραγουδίστρια.

Θέλησα να μάθω αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι που φροντίζει να ερμηνεύει πάντα.

«Ναι υπάρχει ένα τραγούδι που δεν μπορώ να βγάλω από καμία παράσταση. Είναι το πρώτο τραγούδι που μου έμαθε να τραγουδώ ο πατέρας μου και του το αφιερώνω γιατί ευθύνεται για όλα όσα ζώ. Λέγεται «τα τραγούδια που λες» και θα έχει πάντα ιδιαίτερη θέση στην καρδιά και στις συναυλίες μου»

Την ρώτησα αν όλα αυτά τα χρόνια της πορείας της ήρθε κάποια στιγμή που είπε να τα παρατήσει και να εγκαταλείψει το τραγούδι.

«Ποτέ μέχρι τώρα Δεν είπα ότι κουράστηκα και ότι δεν θέλω να είμαι άλλο σε αυτόν τον χώρο. Κάποιες φορές όμως απογοητεύτηκα πολύ, αναρωτήθηκα γιατί συμβαίνουν κάποια πράγματα. Η μουσική είναι το πιο άμεσο είδος τέχνης. Για μένα η μουσική Είναι τεράστια ανάγκη μου για αυτό και ποτέ μα ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να την εγκαταλείψω. Είναι η αναπνοή μου, ο τρόπος που εκφράζομαι»

Όσο για το πιο είδος θα την ακούσουμε πολύ δύσκολα να τραγουδά...

«Υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που δεν βρίσκω κάποιο στοιχείο που να με κερδίζει και ίσως να μην αντέχω να ακούω για πολλή ώρα, χωρίς όμως να τα ενοχοποιώ. Ας πούμε πχ η ψυχοσύνθεσή μου και εγώ δεν είμαι πάρα πολύ… ποπ»
ΓιωταΝεγκα_3__1_


Για τους νέους καλλιτέχνες έχει 3 συμβουλές:

«Βαθιά αγάπη για αυτό που κάνουν, να το έχουν ανάγκη. Σεβασμός στη μουσική, στους δημιουργούς και στο κοινό και πολλή πολλή δουλειά»
Το μοτο ζωής της κρύβεται πίσω από μια… ανάσα.

«Υπάρχει κάτι που το έχω αρκετά ψηλά και το σκέφτομαι αμέσως πριν αντιδράσω σε άσχημες συμπεριφορές ή σε κάτι που με ενοχλεί ή σε κάτι που θεωρώ Απαράδεκτο. Αναρωτιέμαι πάντα αν είχα διανύσει τη διαδρομή του καθενός που μάλλον θα ήταν δύσκολη για να τον Έχει σκληρύνει τόσο, αν θα είχα καταφέρει και εγώ να είμαι καλύτερη ώστε να μην λειτουργήσω έτσι»

Κλείσαμε την κουβέντα μας μιλώντας για την Ελλάδα. Η Γιώτα Νέγκα είπε 3 επιθυμίες της για την χώρα μας με την ελπίδα να πραγματοποιηθούν.

«Θα επιθυμούσα για την Ελλάδα Να την αγαπάμε περισσότερο. Να τη νιώθουμε δική μας και όχι δανεική γιατί νιώθω ώρες-ώρες σαν να είμαστε ένοικοι σε αυτή τη χώρα. Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ οι νόμοι που ψηφίζονται όταν ψηφίζονται να τηρούνται 100% για όλους. Και τρίτον θα ήθελα να σταματήσουμε λίγο σαν άνθρωποι σε αυτή τη χώρα να… τρέχουμε και να βλέπουμε μόνο την επικάλυψη, θέλω να παίρνουμε μία ανάσα, να κάνουμε ένα μικρό stop για να δούμε τι βρίσκεται κάτω από την επικάλυψη του κάθε πράγματος πριν αρχίσουμε να φωνάζουμε, να λέμε την γνώμη μας, να τσακωνόμαστε»

                                                             *Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ