Απογοητευτική χαρακτήρισε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο και οι οποίες δείχνουν ότι αίθοσες στο Βρετανικό Μουσείο έχουν μούχλα από διαρροή νερού, λόγω έντονων βροχοπτώσεων που είχαν προκαλέσει έντονη υγρασία το 2018.
0d6b788dfc2c4e1aa6a6ecae78a4cd65


Συγκεκριμένα είπε:

«Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα».

Μάλιστα, με αφορμή το ζήτημα, η κ. Μενδώνη έκανε λόγο για την οριστική επιστροφή των γλυπτών στην Αθήνα:

«Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα».

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΜΕ... ΜΟΥΧΛΑ ΚΑΙ ΑΡΑΧΝΕΣ

Η είδηση ήρθε στο «φως» μετά από καταγγελία Ηρακλειωτών στον ειδησεογραφικό ιστότοπο cretapost.gr.
22-5

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο Βρετανικό Μουσείο όπως αναφέρει το site, «αντίκρισαν μια αίθουσα μία αίθουσα με μούχλα και… αράχνες, ενώ στην συγκεκριμένη αίθουσα το 2018, παρουσιάστηκε διαρροή νερού μετά την έντονη βροχόπτωση στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να στάζουν νερά δίπλα από τον κορμό της Ίριδος».

55-1


6-6