Ο κατά κόσμον Νικόλαος Σάννος ή «Λήτης Νικόλαος Δε Σάννος» έχει μουσική πορεία μεγαλύτερη από 45χρόνια, και έγινε γνωστός από τις εμφανίσεις του ως «Λήτης και Ιζόλδη», «Λήτης + Τρυκ», «Συνεργείο», «Σκιάχτρα» διοργανώνει ένα μοναδικό Live για όλους τους παλιούς του φίλους που τον αγαπούν και τον ακολουθούν πιστά, αλλά και για να μαθαίνουν οι νεότεροι τις μουσικές του.

Μουσικός με τα όλα του, και με περίσσιο χιούμορ αλλά και ευθύτητά του ο Λήτης μίλησε στα parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο για την μοναδική του συναυλία που θα προκαλέσει χαμό.

Ο Λήτης και το συγκρότημά του καλούν τους φίλους τους την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στο «HolyWood Stage» (Λ. Βουλιαγμένης 289), στις 10 το βράδυ. «Η ζωή μου είναι Ροκ και τα βάσανα μου Μπλούζ». Σας περιμένω στο πρώτο μου φετινό live στο «Holy Wood» στην φιλόξενη μουσική σκηνή της πόλης να ροκάρουμε μαζί με σκύλους, γάτες, γυμνιστές και επαναστάτες».



Ο γνωστός μουσικός της ελληνικής ροκ αναφερόμενος στην συναυλία του είπε: «Τα περισσότερα τραγούδια μου αναφέρονται σε περιθωριακά θέματα, όπως η Πλατεία Εξαρχείων.



«Είμαι γέννημα θρέμμα Αθηναίος, γεννήθηκα το 1952 στο Μαιευτήριο “Έλενα”, οι γονείς μου δεν ζουν. Η οικογένειά μου θα έλεγα ότι ήταν ξεπεσμένων αριστοκρατών. Ο ένα παππούς μου ήταν ο στρατηγός Λυκούργος Παπαδημητρίου, και ο άλλος μου παππούς ήταν χονδρέμπορος στην πλατεία του Ψυρρή.

Αναγκάστηκα να δουλέψω από πολύ μικρός, ταπετσιέρης, οικοδομή, ελαιοχρωματιστής, υδραυλικός, εργάτης σε εργοστάσιο, και το όνομά μου (σς Λήτης) βγαίνει από το αλήτης, γιατί ήμουν αλητόβιος στην Πλάκα και το Μοναστηράκι.



Έπαιξα σε μπουάτ μαζί με τον Γιάννη Αργύρη και τον Γιώργο Ζωγράφο στις “Εσπερίδες”, στην “Απανεμιά”, μαζί με τον Θανάση Γκαϊφύλλια στην “5η Εποχη”, και σε πολλές άλλες. Επίσης μαζί με τον Σταυρό Λογαρίδη και τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς στο Σπόρτινγκ, καθώς και έχω πολλές εμφανίσεις με ξένα συγκροτήματα που ήρθαν στην Ελλάδα για συναυλίες.

Αυτό που θέλω να επισημάνω, τα λέω και στα Live μου, η πολιτική και οι θρησκείες διχάζουν τους λαούς, η μουσική του ενώνει., γι αυτό είμαι υπερήφανος που είμαι μουσικός.



Στεναχωρήθηκα με τον θάνατο πολύ καλών μου φίλων που υπηρετήσαν το ελληνικό ροκ, όπως ο Τζίμης Πανούσης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Γιάννης ο Σπάθας από τους Socrates που ήταν και στην Columbia χρόνια, Γιάννης Κουτουβός από την Columbia, και ο Μάνος Ξυδούς που ήταν και ο παραγωγός μου στον δίσκο μου “Ποδανά”..



Να ξέρεις και κάτι άλλο, όταν παίζω την “Πλατεία Εξαρχείων” είναι αφιερωμένη σε φίλους μου που έφυγαν άδικα και σχετικά νέοι από την ζωή.


Συνεχίζω και γράφω καινούρια τραγούδια, έχω έτοιμο υλικό που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020, και τα χώνω κανονικά. Μπαλάντες δεν παίζω, γιατί οι μεσαιωνικές μπαλάντες μιλούσαν για πνευματικό μεσαιωνισμό με σκοπό την πνευματική αναγέννηση.

Τέλος θα ήθελα να πως στους φίλους μου, αλλά και σε αυτούς που δεν με γνωρίζουν και θα έρθουν στην συναυλία μου ότι το σώμα είναι η βάση του πνεύματος, και οι ιδεολογίες δεν έχουν να κάνουν με το πνεύμα, καθώς το πνεύμα και ο νους δεν παθαίνουν ποτέ, και είναι κορόιδα τα άτομα που δεν το καταλαβαίνουν. Το θέμα είναι αλλού, αλλά θα τους φτιάξω στο καινούριο μου άλμπουμ, μην ανησυχείς.



Και για να κλείσουμε όμορφα αυτή την συνέντευξη, χαριτολογώντας θα σου πως και το πλήρες καλλιτεχνικό μου όνομα “Λήτης Νικόλαος Δε Σάννος” .. Σας περιμένω να ροκάρουμε παρέα».


Συμμετέχουν:
Johnny Vavouras
Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι)
Γούντυ (Panx Romana)
Βιβή Στίγμα 90
Δημήτρης Λιόλιος
E.Σ.ΕΛ.ΟΝ.unplugged
Lotus Flower
Θανάσης Κλασίνας
Νάσος Καββαθάς