Το διαχρονικό έργο του σπουδαίου Ισπανού ποιητή και συγγραφέα Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα « Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα » στο Θέατρο Μικρό Broadway.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μετά το θάνατο του δεύτερου συζύγου της, η Μπερνάρντα Άλμπα γίνεται τυραννική με τις πέντε κόρες της, που σπάνια είχαν οποιαδήποτε επαφή με το άλλο φύλο. Επιβάλλει πένθος 8 χρόνων και τον εγκλεισμό τους μες στο σπίτι, καθώς η ανώτερη τάξη τους δεν τους επιτρέπει να "ανακατεύονται" με τους απλούς χωρικούς. Η Ανγκούστιας, η μεγαλύτερη κόρη της Μπερνάρντα από τον πρώτο της γάμο, κληρονομεί την περιουσία του πατέρα της κι έτσι προσελκύει το ενδιαφέρον ενός μνηστήρα, του Πέπε Ρομάνο. Τον Πέπε όμως ποθούν κι η Αδέλα, η μικρότερη κόρη, που αρνείται να υποταχθεί στη μητέρα της και συνάπτει ερωτική σχέση μαζί του, αλλά κι η Μαρτίριο, που τη ζηλεύει για κάτι που η ίδια δεν μπορεί να αποκτήσει, λόγω του παρουσιαστικού της.

Η ζήλια της Μαρτίριο θα οδηγήσει στο τραγικό τέλος της Αδέλα και στη διατήρηση του πένθους στο σπίτι.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου 1954 στο θέατρο "Κοτοπούλη" σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, σκηνικά και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Το ρόλο της Μπερνάρντα Άλμπα ερμήνευσε η Κατίνα Παξινού.

Το αξεπέραστο έργο του Λόρκα με τα διαχρονικά μηνύματα για τον εγκλεισμό, την καταπίεση, τον συμβιβασμό και το πάθος, σε μία συγκλονιστική απόδοσης.

Συντελεστές

Μετάφραση

Νίκος Γκάτσος

Σκηνοθεσία

Βασίλης Πλατάκης

Χορογραφίες

Δημήτρης Ιβάνωφ

Μουσική

Τάκης Μπινιάρης

Στίχοι Τραγουδιών

Τάκης Μπινιάρης – Βασίλης Καπερνάρος

Τραγούδι

Νανά Γεωργιάδη – Τάκης Μπινιάρης

Σκηνικό

Χάρης Σεπεντζής

Κοστούμια : Βάνια Αλεξάνδροβα

Κινησιολογία

Σίμων Πάτροκλος

Βοηθός Σκηνοθέτη

Τάκης Δρόσος 

Σχεδιασμός Φωτισμών

Βασίλης Πλατάκης

Πρωταγωνιστούν:

Τζένη Καλλέργη, Τιτίκα Σαριγκούλη, Κυριακή Γάσπαρη, Μαρία Δρακοπούλου, Μαρία Συμεών, Δέσποινα Χαριάτη, Κατερίνα Βολίκα, Άννα Μαρία Βιδάλη, Έφη Χαντζούλη, Αναστασία Χατζηαθανασίου.

Φιλική συμμετοχή :

O xορογράφος και ηθοποιός Κωνσταντίνος Μενούνος στον ρόλο του Λόρκα και Πέπε Ρομάνο.

Info

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Κάθε Τετάρτη στις 19.00

Τιμή εισιτηρίου

15 ευρώ & 10 ευρώ

Διάρκεια παράστασης

95’