Αναβάλλεται το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μέχρι νεοτέρας, με πιο πιθανή ημερομηνία να ανακοινωθεί η έναρξή του είναι η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Αυτό δήλωσε ο Δ/ντης του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης στην εκπομπή του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη, στο Δημοτικό ραδιόφωνο Αθήνα 984.

Το 22ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου προετοιμάζεται για τη 10ημερη διοργάνωσή του (5-15 Μαρτίου) και θέλει να λάβει όλα τα αναγκαία υγειονομικά, προστατευτικά μέτρα, εξετάζει για κάθε ενδεχόμενο τη ματαιώσεων ή καθυστέρηση αλλά σε κάθε περίπτωση προετοιμάζεται για τις προβολές στην σκοτεινή αίθουσα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα που κάναμε την συνέντευξη τύπου ήμασταν πολύ πιο αισιόδοξοι», είπε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, «ωστόσο, είχαμε φτιάξει και plane b για να αντιμετωπίσουμε τους πιθανούς κινδύνους»..

«Έπρεπε να σκεφτούμε του 837 καλεσμένους που έχουμε από 60 χώρες. Μετά από συνομιλίες που είχαμε με τις Ελληνικές Αρχές κρίναμε ότι είναι επικίνδυνο να φέρουμε στην πόλη της Θεσσαλονίκης ανθρώπους που μπορεί να φέρουν τον ιο. ... έχουμε βρει μάλλον τις ημερομηνίες, που είναι η τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, και σας το λέω αποκλειστικά»..

«Ελπίζουμε να ξέρουμε ως τότε την εξέλιξη του ιού. Έχουμε μπροστά μας δυο μήνες για να ξέρουμε την εξέλιξη του ιού. Το βασικό ήταν ότι πάνω στην έξαρση δεν θέλαμε να φορτώσουμε την Θεσσαλονίκη με ανθρώπους και προβλήματα.»

Τέλος, ανέφερε ότι «το μεγαλύτερο τμήμα του Φεστιβαλ που είναι των Ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά. Έτσι, όλοι αυτοί που ήταν να ταξίδευαν στην Θεσσαλονίκη, με ένα ειδικό pass θα μπορούν να τις δούνε από το σπίτι τους, και κυρίως όλες τις ελληνικές ταινίες»..

«Εμείς προετοιμαζόμαστε ότι το Φεστιβαλ θα γίνει προς το τέλος Μαίου» κατέληξε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης.