Είναι απόλυτα ξεκάθαρος ως προς την παύση της πολτιστικής δραστηριότητας το φετινό καλοκαίρι.

Το θεωρεί εφιαλτικό, καθώς το κοινό δεν πρέπει να μείνει χωρίς την κοινή αυτή ανάσα όπως παρομοίασε, στην ατμόσφαιρα που δημιουργείται σε μια θεατρική παράσταση, μια συναυλία κ.ο.κ.

«Είναι αιμοδότης ο Πολιτισμός. Και θα ‘λεγα ότι είναι το πιο ουσιαστικό φάρμακο απέναντι σε αυτό που περνάμε. Αυτό, για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχει να κάνει με την φροντίδα που πρέπει να δείξει ο κρατικός μηχανισμός, η πολιτεία, απέναντι στους εργαζομένους.

Η ενίσχυση των συνάδελφων, ηθοποιών, τεχνικών, και όσων άλλων εμπλέκονται σε αυτή την περιπέτεια που λέγεται Τέχνη πρέπει να είναι δεδομένη. Οσο περισσότερο μπορούμε να τους ενισχύσουμε, να μην αισθάνονται ανασφαλείς. Να παρουσιάσουμε θέαμα και ακρόαμα. Το θεωρώ δεδομένο», σχολίασε στον Γιάννη Ξυνόπουλο, στη στήλη του Πολιτισμού της Εφημερίδας Παραπολιτικά στο ένθετο Secret που κυκλοφόρησε το Σάββατο 09/05/2020.

Και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής;

«Μπορούν να γίνουν πολλά. Σε χώρους που είναι πιο προστατευμένοι και όχι σε κάθε λαγκαδιά της χώρας που στήνεται ένα ψευτοφεστιβάλ», απάντησε, συστήνοντας ασφαλείς χώρους όπου δεν θα έχουν πληρότητα 100% αλλά εξασφάλιση προστασίας για καλλιτέχνες και κοινό.

ΕΛΠΙΔΑ

«Θα υπάρξουν λιγότερα έσοδα, θα βγάλουν όλοι λιγότερα χρήματα. Δεν θα πάμε να γίνουμε πλούσιοι ούτε θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι αυτό, που θα είναι μια πρόσφορα και δική μας (σ.σ.των καλλιτεχνών περισσότερο) απέναντι στους συμπατριώτες μας. Εννοώ τους καλλιτέχνες που έχουν μια πιο
ισχυρή δημόσια εικόνα».

Ως προς το βοήθημα των 800 ευρώ είπε πως δεν έχει καμία εικόνα για το τί γίνεται.

«Αυτά συζητάμε με διάφορους συναδέλφους. Επειδή είναι σε εξέλιξη και συζητούνται με την υπουργό Πολιτισμού, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι ένα σημαντικό βοήθημα για να μπορέσουν να επιβιώσουν όσοι εμπλέκονται στον κλάδο.

Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει, και θα πάνε καλά όλα, αρκεί να υπάρξει σύνεση και να επικρατήσουν λογικές όχι πάρτε παιδιά όλοι άναρχα, έχουμε ένα τσουβάλι με λεφτά και τα μοιράζουμε! Να πάνε επί της ουσίας εκεί που πρέπει για να είναι παραγωγικά».