• Η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει τα ονόματα Διογένης και Σάββας.

• Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να δώσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, πολλές φορές με κίνδυνο της ζωής τους.

• Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια και συνεχίζεται στο Ναύπλιο, μέχρι τις 17 Μαρτίου του 1832. Στην Εθνοσυνέλευση ψηφίστηκε το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος» του 1832.

• Το 1933 καταργείται η ποτοαπαγόρευση στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, μετά την υιοθέτηση από το Κογκρέσο της 21ης Τροποποίησης του Συντάγματος. Το κίνημα της ποτοαπαγόρευσης είχε ξεκινήσει στις αρχές του 19ου αιώνα και ήδη ως το 1850 αρκετές πολιτείες, κυρίως του νότου, είχαν ψηφίσει νόμους που περιόριζαν ή απαγόρευαν τη διάθεση αλκοολούχων ποτών. Η πρωτοβουλία ανήκε σε θρησκευτικές προτεσταντικές οργανώσεις, κυρίως του Μεθοδιστικού δόγματος.

• Το 1901 στο Σικάγο, ο Walt Disney. Το 1920 αποφάσισε πως το όνειρό του και η δουλειά που του ταίριαζε είναι η δημιουργία κινουμένων σχεδίων. Το 1923, δημιουργεί μαζί με τον αδερφό του Ρόι την εταιρεία «Disney» και στήνει το δικό του studio σ’ ένα εγκαταλελειμμένο γκαράζ και εκεί με τη γραφίδα του σχεδιάζει την πιο δημοφιλή φιγούρα στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, τον Μίκι Μάους αλλά και τον Πλούτο, τον Ντόναλντ και τον Γκούφι και πολλούς άλλους «χάρτινους ήρωες». Ο Walt Disney γύρισε 600 ταινίες και κέρδισε 22 Όσκαρ (πχ «Χιονάτη και οι 7 νάνοι», «Barbie», «Η Λαίδη και ο Αλήτης», «Το βιβλίο της Ζούγκλας»). Στις 15 Δεκεμβρίου του 1966 πεθαίνει από καρδιακή προσβολή.

• Το 1934 γεννιέται ο Έλληνας ηθοποιός και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Νίκος Κούρκουλος. Ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους τόσο στο αρχαίο ελληνικό δράμα και σε μεγάλα κλασικά, όσο και σε σύγχρονα έργα του αμερικάνικου και του ευρωπαϊκού θεάτρου.. Εκτός του θεάτρου αποτέλεσε και έναν από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου, πρωταγωνιστώντας σε παραπάνω από 30 ταινίες. Έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, αφήνει την τελευταία του πνοή στις 30 Ιανουαρίου του 2007.

• Το 1961 γεννιέται και μεγαλώνει στην Αθήνα, η Ελληνίδα τραγουδίστρια, συνθέτης, στιχουργός, καθηγήτρια μουσικής, ραδιοφωνική και τηλεοπτική παραγωγός, Σοφία Βόσσου. Ευρύτερα γνωστή έγινε το 1984, κερδίζοντας την πρώτη θέση στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Στην διάρκεια της καριέρας της έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού χώρου αλλά και με σημαντικούς συνθέτες.

• Το 1791 πεθαίνει ο αυστριακός συνθέτης, Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (Wolfgang Amadeus Mozart) ενώ γεννήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1756. Αν και έζησε μόνο 35 χρόνια πρόλαβε και συνέθεσε περίπου 600 έργα μεταξύ αυτών συμφωνικά, δωματίου, κονσέρτα, όπερες και χορωδιακά. Ίσως μιλάμε και για τον ορισμό της ιδιοφυΐας μιας και από τα 3 του έπαιζε πιάνο, στα πέντε του συνέθετε και στα 6 του έδωσε το πρώτο του κονσέρτο.

• Το 2013 ο Νέλσον Μαντέλα, ο μεγάλος ηγέτης του αγώνα εναντίον των φυλετικών διακρίσεων στη Ν. Αφρική και πρώτος πρόεδρος της χώρας μετά την κατάργηση του Απαρτχάιντ, πεθαίνει. Γεννιέται στις 18 Ιουλίου του 1918 και του δίνεται το όνομα Ρολιλάχλα Μαντέλα. Το όνομα Νέλσον το πήρε από έναν δάσκαλό του την πρώτη του μέρα στο σχολείο, αλλά στη χώρα θα γίνει αργότερα γνωστός και απλά ως Μαντίμπα, το όνομα της φυλής του. Εντός και εκτός Νοτίου Αφρικής, έγινε το σύμβολο της καταπίεσης και το σύμβολο του αγώνα για ελευθερία και ισότητα. Τιμήθηκε, μαζί με τον τότε πρόεδρο της χώρας Φρέντερικ ντε Κλερκ, με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1993. Στις εκλογές του επόμενου χρόνου, στις 9 Μαΐου ο Μαντέλα εξελέγη από το νέο Κοινοβούλιο ο πρώτος πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής. Μετά το τέλος της θητείας του το 1999, πήρε μέρος ως διαμεσολαβητής σε διάφορες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αφρική. Τελικά, αποσύρθηκε οριστικά από τα κοινά το 2004 αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας. Οι δημόσιες εμφανίσεις του έγιναν έκτοτε όλο και λιγότερες.