Ποτέ άνθρωπος δεν ένιωσε τόσο πόνο, ποτέ άνθρωπος δεν έκρυψε τόσο πεισματικά τις πληγές του, ζώντας με αυτές χρόνια ατέλειωτα...

Το μυθοστόρημα της Ελένης Παπαδοπούλου – Λαμπράκη "Στο ρυθμό της βορχής" είναι η ιστορία ενός ανθρώπου και μιας ολόκληρης οικογένειας που ζούσε μαζί του αλλά υπέφερε εξ΄αιτίας της προσωπικής του απομόνωσης, ώσπου μια νύχτα βροχερή όλα άλλαξαν.

Εκείνος μπόρεσε να απελευθερωθεί από το βάρος των αναμνήσεων και να προχωρήσει, δείχνοντας -επιτέλους- στην σύντροφο και στα παιδιά του την τρυφερότητα που τους στέρησε, αποδεικνύοντας έτσι ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη, και ότι όλα μπορούν να συμβούν μια νύχτα με βροχή...

Η Ελένη Παπαδοπούλου – Λαμπράκη, μητέρα τριών παιδιών και γιαγιά τεσσάρων εγγονών, αποφάσισε εντελώς ξαφνικά να ανοίξει τα παράθυρα των αναμνήσεων της εφηβικής και νεανικής της ηλικίας, ξεδιπλώνοντας αληθινές ιστορίες που είχε κρυμμένες στα βάθη της ψυχής της, και να τις γράψει με λόγια απλά, καθημερινά, σαν να μιλά στον ίδιο της τον εαυτό.

Μια γυναίκα με καταγωγή από τις μακρινές πατρίδες τής Μικράς Ασίας, ποτέ δεν ξέχασε εκείνα που οι μεγάλοι ψιθύριζαν τις νύχτες, και αγάπησε με πάθος την Σμύρνη, το Αϊβαλί, την Πόλη, το Κατίκιοϊ, το Πέρα.

`Εργα της είναι «Η Ντινιά της Σμύρνης, της μαστίχας και του πικραμύγδαλου...», και το «Μετάξι και δαντέλα».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σελίδες 144, Διαστ. 14Χ21
Τιμή: 15,90 ευρώ με Φ.Π.Α.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Κ.Μ.ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ