Κερδίστε με τον πιο εύκολο τρόπο το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη «Μικρές Εισαγωγές - Πρόσφυγες, Ευρώπη, Ανασφάλεια».

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι like  και να κοινοποιήσετε τη συγκεκριμένη ανάρτηση και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε τα δυο βιβλία του γνωστού καθηγητή.

Μπορείτε να συμμετάσχετε μέχρι το βράδυ της Κυριακής (2/4) και τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν την Δευτέρα(3/4) το πρωί .

Πατήστε στον παρακάτω λογαριασμό κάντε like και share και κερδίστε....

Σχετικά με το βιβλίο…

Τα κύματα προσφύγων και µμεταναστών δοκιμάζουν την Ευρώπη. Η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη, καθώς και η συνοχή των κρατών και των κοινωνιών, ακόμα και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμφισβητούνται. Ιδιαίτερα όταν το ανθρωπιστικό ζήτημα σκιάζεται από την τρομοκρατική απειλή. Ιδίως όταν οι μεταναστευτικές ροές μεταφράζονται από πολλούς σε απειλή, αφού δεν είναι πάντοτε εύκολο να διακρίνουν οι πολίτες τους έχοντες ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας από τους πραγματικούς κινδύνους.

Η γεωγραφική προέλευση, οι πολιτισμικές και θρησκευτικές αναφορές προξενούν ασάφειες και μπερδέματα που εύκολα εκμεταλλεύονται οι ακραίοι όλων των πλευρών. Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές, τώρα που το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Χαλιφάτο» χάνει την «κρατική» του υπόσταση, στοχεύουν στην εδραίωση της ανασφάλειας σε διάφορα σημεία του πλανήτη και κυρίως στην Ευρώπη.

Οι δυσκολίες που συναντούν χώρες όπως η Συρία, το Ιράκ και η Λιβύη στην αποκατάσταση της τάξης και την εξεύρεση σημείου ισορροπίας μεταξύ των οντοτήτων τους δοκιμάζουν τις αντοχές μιας Ευρώπης που έχει ήδη δρομολογήσει μεταξύ των κρατών της έναν ενιαίο χώρο ειρήνης και ασφάλειας.

Γιατί είναι τόσοι πολλοί οι πρόσφυγες; Ποια είναι τα συμφέροντα των «παικτών» στη Μέση Ανατολή; Τι µπορεί να κάνει η Ευρώπη; Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.  

Ο συγγραφέας…  

O Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και επικεφαλής του Τομέα Ρωσίας-Ευρασίας & ΝΑ Ευρώπης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Υπήρξε Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος (SAM) στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2007-2009), ερευνητής στο Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEESOX) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (2008 – 2010), διευθυντής Ομάδας Διοίκησης Έργου του Υπουργείου Ενέργειας με έμφαση στην ενεργειακή διπλωματία (2013-2015) και μέλος Επιτροπής του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, που για την εξέταση των απειλών για την εθνική ασφάλεια από μορφές ριζοσπαστισμού.   Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων, στη Σχολή Διοίκησης Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού και στο πρόγραμμα της Σχολής Εθνικής Άμυνας, ως εξωτερικός συνεργάτης. Έχει δημοσιεύσει σειρά μελετών. Συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και πολυεθνικές εταιρείες. Είναι μέλος του Ελληνοτουρκικού Forum και Αντεπιστέλλον Μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.