Ο Αρης Διαμαντής είναι ένας νέος μουσικός, μεγάλο ταλέντο, με μια πολύ ξεχωριστή φωνή.

Στον «Γιο της αφής», το πρώτο του άλμπουμ, δημιούργησε μεγάλη αίσθηση, διάλεξε τον δύσκολο δρόμο για να προωθήσει τη δουλειά του και τα κατάφερε. Κάτι που αποδεικνύει ότι τα όνειρα δεν είναι ανέφικτα με σκληρή και επίμονη δουλειά.

Τι αποτελεί έμπνευση για τη μουσική σου;

Νιώθω πως η έμπνευση είναι μια απρόσκλητη επισκέπτρια, που θέλω να κάθεται με τις ώρες δίπλα μου και να με κανακεύει. Δεν γνωρίζω την προέλευσή της. Είμαι ταπεινός, και άλλοτε όχι τόσο σεμνός, υπηρέτης της. Πώς θα περιέγραφες τη μουσική σου σε κάποιον που δεν την έχει ακούσει; Είναι ένα pop είδος προς εξερεύνηση. Υπάρχουν πολλά τριαντάφυλλα στον κήπο μου. Αρκεί να τα μυρίσεις.

Πόσο δύσκολο είναι να βρει ένας νέος άνθρωπος δισκογραφική εταιρεία;

Στη δική μου περίπτωση κάποιοι δεν το τόλμησαν, φοβήθηκαν να το πάνε παραπέρα και να επενδύσουν σε αυτό, παρόλο που το γούσταραν. Η αλλαγή προκαλεί σύννεφα στη σκέψη των ανθρώπων. Κάποιες ανεξάρτητες δισκογραφικές το ήθελαν, αλλά δεν είχαν το μπάτζετ εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, η πλειονότητα των γνωστών δισκογραφικών ήθελε μεν τον δίσκο, αλλά πληρωμένο από εμένα εξ ολοκλήρου και τα μισά κέρδη στην τσέπη τους. Εδώ μιλάμε για εξωφρενικά ποσά για εκτυπώσεις και άλλα. Αν είχα γεννηθεί χαλίφης, ίσως να ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Υπήρξε ακόμη μια μερίδα που ήθελε να κλειστώ σε κάποιο talent show, αλλά δεν είμαι φαν αυτής της παρακμής. Κυκλοφόρησα τον δίσκο ψηφιακά λοιπόν. Οι κριτικές με δικαίωσαν σε πολλά. Ποιος ξέρει; Ισως ο επόμενος να βγει στα περίπτερα.  Δουλεύω ήδη τον δεύτερο δίσκο μου, με τίτλο «Της αγάπης το εμβατήριο». Εχω ξεκινήσει ηχογραφήσεις και δεν θέλω να τελειώσουν. Περνάω καλά. Δεν βιάζομαι. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει

Αποδίδει αυτός ο τρόπος; Ενας νέος άνθρωπος θα τα καταφέρει χωρίς δισκογραφική εταιρεία;

Κοίτα, εντέλει από τις επιλογές που είχα έπρεπε να δώσω πάνω από 3.500 ευρώ για να βγάλω τον δίσκο με εταιρεία. Δεν τα είχα. Κι αν τα είχα, δεν τους τα χρωστάω. Κάποτε δεν πλήρωνες για να είσαι στο ρόστερ τους. Το έκανα μόνος μου με πολύ λιγότερα έξοδα και μέχρι στιγμής όλα πήγαν κάτι περισσότερο από καλά. Πιστεύω και με την επόμενη δουλειά πως θα είναι καλύτερα κάποια πράγματα για εμένα, αλλά δεν τρέφω αυταπάτες, όταν ζούμε σε εποχές που ο κόσμος δεν αγοράζει δίσκους. Προσωπικά, έχω συμφιλιωθεί με αυτά που συμβαίνουν. Είναι η εποχή τέτοια. Αλλά θέλω να πιστεύω πως με τη μουσική μου κι εγώ και άλλοι καλλιτέχνες μπορούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα εν καιρώ. Τουλάχιστον στη χώρα μας. Κάποια στιγμή θα βαρεθεί ο Ελληνας τα ριάλιτι. Τις αρπαχτές ποτέ βέβαια.

Ποιο είναι μέχρι στιγμής το μεγάλο «φρένο» στην καριέρα σου;

Ο εαυτός μου μονάχα, μέσω κάποιων επιλογών ίσως. Από τις επιλογές σου μαθαίνεις όμως και βελτιώνεσαι. Αν το θελήσεις.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις το κέφι σου στην Ελλάδα της κρίσης;

Η ζωή είναι ακριβή, είτε μέσα είτε έξω. Προσωπικά, είμαι σπιτόγατος τα τελευταία χρόνια. Κάνω τη μουσική μου, διαβάζω τα βιβλία μου, παρακολουθώ ένα σωρό σειρές και λέω πως είμαι χαρούμενος σε τρίτους όταν με ρωτάνε. Οταν χρειαστεί, θα βγω να δω κόσμο που αγαπώ και θαυμάζω. Δεν καταπιέζομαι. Θα πάω έξω μόνο για έναν περίπατο, αν έχω διάθεση. Σίγουρα έχω στερηθεί κάποια πράγματα, όπως όλοι. Υπάρχουν όμως παιδιά και κόσμος που δεν έχει να φάει, να πιει, να στεγαστεί κάπου. Ολα τα άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση. Καλά να είμαστε και συνετοί, γιατί δεν ξέρουμε τι μας περιμένει.

Με ποιο τραγούδι έχεις «κολλήσει» τον τελευταίο καιρό;

Με έχει κερδίσει το «Good man» από τον Raphael Saadiq, αλλά θέλω να βρω χρόνο να ακούσω το νέο album των Gorillaz «We got the power». Ποιοι άνθρωποι θεωρείς ότι μουσικά σε στιγμάτισαν; Τα αδέρφια Gallagher, o John Lennon, οι Doors, οι REM μαζί με τους U2 και ο David Bowie. O Φοίβος Δεληβοριάς. Επίσης, ο Γιάννης Καρράς («King elephant»).

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Να βγάλουμε και μια είδηση λοιπόν! Δουλεύω ήδη τον δεύτερο δίσκο μου, με τίτλο «Της αγάπης το εμβατήριο». Είναι νωρίς ακόμη να πω ημερομηνίες και εταιρείες, απλά έχω ξεκινήσει ηχογραφήσεις και δεν θέλω να τελειώσουν. Περνάω καλά. Δεν βιάζομαι. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει.

Τι εύχεσαι, τέλος, στον εαυτό σου;

Υγεία πάνω από όλα, άφθονο έρωτα και σωστούς ανθρώπους γύρω μου.