Την Κυριακή 11 Ιουνίου, το Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη θα κλείσει τη σεζόν, με μια βραδιά μουσικής αφιερωμένη αποκλειστικά σε μελωδίες και τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών.

Στην ειδική αυτή εκδήλωση θα ενωθούν δύο πολύ δραστήριες χορωδίες της Αθήνας: η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Θεοχαράκη (ΓΧΙΘ) και η Χορωδία "Ambitus" του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού.

Θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη, Δ. Λάγιου, Μ. Λοΐζου, Σ. Ξαρχάκου, Μ. Πλέσσα, Δ. Σαββόπουλου, Γ. Σπανού, Μ. Χατζιδάκι, Σ. Ζουλιάτη, Μ. Κανά, Α. Καρκάλα, Γ. Κουμαραδιού, Γ. Κουρουπού, Σ. Λασκαρίδη, Δ. Μηνακάκη, Α. Μπαλτά, Δ. Παπαδημητρίου, Σ. Σαμάρα, Γ. Σφυρή, και Β. Τενίδη.

Όπως συχνά αναφέρει η κ. Νίνα Καλούτσα ειδικός φωνής και υπεύθυνη για τη φωνητική προετοιμασία της ΓΧΙΘ «η φωνή είναι το βαρόμετρο της ψυχικής διάθεσης».

Κόντρα στους άδειους καιρούς

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη με βασικό άξονα τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική συμβάλλει στο να δίνει ερεθίσματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε παιδιά, νέους και μεγάλους ενάντια στην απρόσωπη εποχή που ζούμε. Η ΓΧΙΘ ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 και πολύ σύντομα άρχισε να συμμετέχει εκτός από τα μουσικά δρώμενα του Ιδρύματος, και σε άλλους χώρους και καταξιωμένες μουσικές σκηνές, όπως του Gazarte.

Με τις δράσεις της, εκπροσωπεί επάξια το έργο του Βασίλη και της Μαρίνας Θεοχαράκη και γυρίζει την πλάτη της στη διάβρωση των καιρών μας και την ευτελή ψυχαγωγία που αλλοτριώνει τον σύγχρονο άνθρωπο.

Για αυτό και στις 11 Ιουνίου, ΓΧΙΘ και "Ambitus" ενώνονται για να υπενθυμίσουν με τις ερμηνείες τους, τις μεγάλες αξίες του ελληνικού τραγουδιού του μοναδικού ταλέντου των Ελλήνων μουσικο-συνθετών.

*Κυριακή 11 Ιουνίου

Ωρα έναρξης: 20.00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Πιάνο: Μιχάλης Χανός

Διδασκαλία – Διεύθυνση: Κατερίνα Βασιλικού

Φωνητική προετοιμασία της ΓΧΙΘ: Νίνα Καλούτσα

*Η είσοδος είναι ελεύθερη 

Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη: Λεωφόρος Βασ. Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, Αθήνα