Ο ηθοποιός, κος Γρηγόρης Βαλτινός, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Κυριακάτικες διαδρομές» με το δημοσιογράφο Βασίλη Αδαμόπουλο.


Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τον κ. Τσίπρα


Θέλετε να σας θυμίσω τα Ναι και τα Όχι, να σας θυμίσω ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος παράνομος και θα καταργηθεί; Να σας θυμίζω το 13ο μισθό, να σας θυμίσω το 751 ευρώ…


Πάρα πολύς κόσμος νόμισε ότι ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ και το δηλώνω δημόσια, είπα απλώς ότι ως καλλιτέχνης οφείλω και ήμασταν πάντα όλες αυτές τις δεκαετίες προοδευτικοί, ήμασταν με τον αδύναμο, με τον κόσμο της εργατιάς, με τον κόσμο που υπέφερε και αυτό μας έδινε ένα επίχρισμα Αριστερού ή προοδευτικού ανθρώπου. Αυτό είπα και αυτό παρεξηγήθηκε και νομίζανε ότι ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είμαι μια από τις «μετανοούσες Μαγδαληνές». Δεν έγινε ποτέ αυτό.


Εκείνο που είπα είναι ότι όλες αυτές οι υποσχέσεις ήτανε ανέφικτες, φαινότανε από την αρχή διότι δεν μπορεί πια να εφαρμόσει την Αριστερά μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο σύστημα, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα, μέσα σε ένα ενιαίο νομισματικό σύστημα μέσα στην Ευρώπη και να βγαίνει και να λέει τέτοιες μπούρδες. Όπως είπα και την επόμενη φράση του ΣΥΡΙΖΑ και κατά συνέπεια του Τσίπρα «παιδιά sorry αλλά δεν μας αφήνουν να τα κάνουμε». Εκείνο που με εξοργίζει είναι πάλι ο Έλληνας ο οποίος πίστεψε όλα αυτά τα πράγματα ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ για να ξαναδιοριστεί…

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει οδός διαφυγής από την πολιτικό οικονομική κατάσταση

Ίσως αν ανέβει μια κυβέρνηση με πιο έξυπνους ανθρώπους απάνω, με ανθρώπους της δουλειάς γιατί εδώ ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας δεν έχει δουλέψει ποτέ, αν ανέβουνε άνθρωποι της δουλειάς, του εμπορίου θα καταλάβουνε καλύτερα τι πρέπει να κάνουνε.

Για την ανάγκη να υπάρξουν συναινέσεις


Αν βάλετε οποιονδήποτε έλληνα από όλες αυτές τις κυβερνήσεις που περάσανε, ακόμα και από τις πρόσφατες θα μπορέσει να κάνει μια κυβέρνηση με προσωπικότητες, με μυαλά, με ανθρώπους που έχει εντοπίσει ότι είναι σοβαροί, ότι είναι αξιόπιστοι. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να πάμε γιατί είναι το τέλος της ιδεολογίας, το τέλος των κομμάτων.


Εγώ πιστεύω ότι ανεβάσανε την Αριστερά πάνω για να την τελειώσουν, για να την καταργήσουν, να μην ξανα-υπαρξει Αριστερά γιατί αυτό δεν είναι Αριστερά. Κατά συνέπεια είναι σαν να λέει όλο το σύστημα «ορίστε, αυτή είναι η Αριστερά την οποία πιστεύατε».

Ερωτηθείς γιατί δεν ασχολήθηκε με την πολιτική

Δεν θα μπορούσα να λέω όλα αυτά που λέω αν είχα ασχοληθεί με την πολιτική, θα έπρεπε να λέω τη γραμμή του κόμματός μου. Δεν νοιώθω καθόλου ελεύθερος μέσα στην πολιτική, βλέπω ακόμα και κομμουνιστές, παλαιούς, όψιμους, να μπαίνουν μέσα στο σύστημα κανονικά, να εξαπατούνε το λαό καλή ώρα όπως τώρα.

Για την παιδεία


Καμία φορά σκέφτομαι ότι ήταν ένα παγκόσμιο σχέδιο όλη η νεολαία να βυθιστεί σε μια ύπνωση είτε με την έλλειψη παιδείας, είτε με την ελάφρυνση των απαιτήσεων πια στην εκπαίδευση ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, να μην έχει να χάσει την προσωπικότητά της αλλά μόνο να καταναλώνει. Να καταναλώνει το συγκεκριμένο είδος διασκέδασης, τις συγκεκριμένες πρωινές ώρες με τα συγκεκριμένα ποτά, με τα συγκεκριμένα τσιγάρα …και έχουμε πια διεθνώς μια νεολαία η οποία έχει αποδεκατιστεί για να μπορεί να κάνει το σύστημα τη δουλειά του.