Μοιάζει με το κυνήγι του... φανερού θησαυρού. Πώς και με ποιον τρόπο θα έρθει το επόμενο… «Game of Thrones» να γυριστεί στην Ελλάδα. Το παράδειγμα δεν είναι τυχαίο. Η συγκεκριμένη παραγωγή ανασύρθηκε αρκετές φορές ως παράδειγμα κατά τη χθεσινή άτυπη ενημέρωση που έκαναν σε λίγους δημοσιογράφους ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Πάνος Κουάνης.

Όπως γράφει ο Διονύσης Μαρίνος στην Ελευθερία του Τύπου, αφορμή ήταν η επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για τα οπτικοακουστικά μέσα. Ο βασικός στόχος του νομοσχεδίου, κατά τον κ. Κρέτσο, είναι να προσελκύσει ξένες αλλά και ελληνικές παραγωγές με στόχο να μετατραπεί η Ελλάδα σε «φίλια χώρα» για τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Ενα βήμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, «έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 30 χρόνια».

Επί του πρακτέου: Με την ψήφιση του νομοσχεδίου (στις 4 Αυγούστου) δεσμεύονται από τον προϋπολογισμό 450.000.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη του μεγάλου σχεδίου προσέλκυσης κινηματογραφικών «επενδυτών».

«Το όραμά μας είναι να έρθουν στην Ελλάδα παραγωγές σαν το "Game of Thrones" ή να μη χάσουμε προς την Κροατία άλλες ταινίες σαν το "Mamma Μia!". Θέλουμε να έχουμε το 0,5%-1% του παγκόσμιου τζίρου (2,3 τρισ. ευρώ), που σημαίνει 10-20 δισ. ευρώ στα ταμεία του κράτους» τονίζει ο κ. Κρέτσος.

*Περισσότερα στην Ελευθερία του Τύπου που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας