Η Μελίνα Ασλανίδου είναι από τις φωνές εκείνες που θυμίζουν Ελλάδα. Καθαρή χροιά, λαϊκή τοποθέτηση, σαφής προορισμός. Από το «Τι σου ‘κανα και πίνεις», το τραγούδι που την γνωρίσαμε μέχρι σήμερα η ίδια υποστηρίζει ότι έχει εξελιχθεί αλλά δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά. Το ίδιο πιστεύουμε και εμείς. Πατάει γερά στα πόδια της, απολαμβάνει σημαντικές συνεργασίες, συμβουλεύει τα νέα παιδιά, τραγουδάει με την ψυχή της. Αυτή τη στιγμή γυρνάει την Ελλάδα και με μποέμικη διάθεση παρουσιάζει ένα πρόγραμμα τίτλο «Η φωνή μου τραγούδι του δρόμου». Με επιλογές από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και κομμάτια που η ίδια αγαπά χαρίζει όμορφες βραδιές ντυμένες με ελληνικές μελωδίες και κυρίως πολύ κέφι. Γιατί πάνω από όλα αυτό είναι η Μελίνα. Ένα χαμογελαστό κορίτσι που του αρέσει να τραγουδάει.

Τι σηματοδοτεί ο τίτλος: «Η φωνή μου τραγούδι του δρόμου»;

Διαλέξαμε τον τίτλο της καλοκαιρινής μας περιοδείας μέσα από ένα στίχο από το τραγούδι που έδωσε τον τίτλο στο τελευταίο προσωπικό μου άλμπουμ «Με φωνάζουνε με το μικρό μου» . Οι στίχοι του τραγουδιού είναι της Ολγας Βλαχοπούλου και η μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου. Πιστεύω ότι χαρακτηρίζει απόλυτα την δύναμη, την ορμή, την λαχτάρα που νιώθει ο καλλιτέχνης όταν βγάζει την δουλειά του «στον δρόμο». Καθρεφτίζει τον μαγικό κόσμο της περιοδείας.

Απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές περιοδείες;

Ιδιαίτερα… Tο καλοκαίρι μας κάνει όλους να αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι, πιο δημιουργικοί, πιο έτοιμοι να επικοινωνήσουμε ο ένας με τον άλλο. Η χώρα μας είναι πανέμορφη και η ευκαιρία που μου δίνεται να ταξιδέψω σε αυτήν, μεταφέροντας τα τραγούδια, την μουσική και την αγάπη με κάνει να αισθάνομαι ευλογημένη. Κάθε σταθμός έχει την δική του μοναδική ταυτότητα, κάτι από την μαγεία της πατρίδας μας. Φέτος θα επισκεφθούμε πολλές πόλεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ στην αρχή του καλοκαιριού κάναμε και ένα mini tour στην Βόρεια Αμερική. Εκτός από τις δικές μου εμφανίσεις θα κάνω και συμμετοχές σε αφιερώματα, ενώ προγραμματίσαμε και 2 εμφανίσεις με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Χρήστο Νικολόπουλο – που με τίμησε δίνοντας μου να κυκλοφορήσω τα τραγούδια του σε live επανεκτελέσεις

Τι διαφορά έχουν από ένα πρόγραμμα σε κλειστό χώρο;

Είναι μια τελείως διαφορετική μορφή επικοινωνίας. Στην περιοδεία αισθάνομαι πιο ελεύθερη, η ροή του ταξιδιού δίνει άλλο αέρα, άλλη ενέργεια στα τραγούδια. Από την άλλη μεριά σε ένα πρόγραμμα συνεργάζεσαι με περισσότερους ανθρώπους, η παρέα μεγαλώνει και το σταθερό σημείο, ο χώρος που εμφανίζεσαι, λειτουργεί σαν σημείο αναφοράς της καθημερινότητας σου. Δεν θα μπορούσα να διαλέξω το ένα ή το άλλο. Λειτουργώ με άλλους τρόπους αλλά με την ίδια αγάπη και στα δύο.

Θα μπορούσες να τραγουδάς στο δρόμο;

Τραγουδώ παντού!! (γέλια) Ναι θα το έκανα, ειδικά αν θα υπήρχε και κάποιος σκοπός πίσω από αυτό. Θυμάμαι ότι η Τάνια Τσανακλίδου είχε οργανώσει ένα σχετικό happening πριν από κάποια χρόνια αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να συμμετάσχω.


Θα σκεφτόσουν ποτέ να κάνεις μια πιο μποέμικη ζωή;

Περνώ τον χρόνο μου δουλεύοντας, δημιουργώντας, μαθαίνοντας, ταξιδεύοντας. Τραγουδώ, διαβάζω, γράφω, ζωγραφίζω, γνωρίζω καινούριους ανθρώπους, κρατάω άγκυρες με τους παλιούς. Μπορώ να μείνω σε ένα καλό ξενοδοχείο αλλά και να κοιμηθώ κάτω από τα αστέρια κάνοντας ελεύθερο camping. Θέλω να ζω κάθε στιγμή χωρίς tags και hashtags – και η ζωή είναι ωραία… Αν αυτό είναι μποεμ ή όχι δεν το ξέρω.

Από πού εμπνέεσαι για να τραγουδάς;

Η ανάγκη για το τραγούδι είναι κάτι πολύ εσωτερικό, πηγαίο και αυτόφωτο. Το ένιωθα από μικρό παιδί ότι αυτό είναι το αστέρι στον δρόμο μου.

Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;


Σημαντικό, όπως και στην ζωή όλων των ανθρώπων

Είναι ωραία να σε ξέρει ο κόσμος με το μικρό σου όνομα;

Είναι ευλογία! Δημιουργεί μια οικειότητα που σε φέρνει πιο κοντά με τον άλλο. Είναι μια σχέση αμφίδρομη που λειτουργεί καλύτερα όταν λείπουν οι «τίτλοι» και οι τυπικότητες.

Πόσο έχει αλλάξει η Μελίνα από το «Τι σου ‘κανα και πίνεις μέχρι σήμερα»;

Σίγουρα μέσα από τα χρόνια οι εμπειρίες και η προσωπική πορεία πρόσθεσαν απόθεμα ψυχής και γνώση. Μέσα μου όμως πιστεύω ότι είμαι η ίδια, όπως όλοι μας έχουμε μέσα μας αυτό το μικρό παιδί που «μεγαλώνει και δεν μεγαλώνει ποτέ». Κάνω όνειρα, σκέψεις, σχέδια με τον ίδιο τρόπο και την ίδια λαχτάρα όπως τότε.

Τι σχέδια έχει για το μέλλον;

Η καλοκαιρινή περιοδεία με την ομάδα των μουσικών μου είναι ήδη σε εξέλιξη, όσο οργανώνουμε και τις εμφανίσεις μας που προγραμματίζονται για την χειμωνιάτικη σαιζόν στην Αθήνα με τη Νατάσσα Θεοδωρίδου και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, δυο καλλιτέχνες που θαυμάζω και αγαπώ. Παράλληλα ο Αλέξανδρος Καρόζας, ένας από τους πιο αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου, «στήνει» μια μεγάλη και σημαντική για εμένα Πανευρωπαική περιοδεία για την Ανοιξη του 2018 με τον τίτλο “Greek Spirit” και πολλούς πολλούς προορισμούς. Μέσα σε όλα αυτά, ετοιμάζουμε και καινούριες κυκλοφορίες αλλά για αυτά θα μιλήσουμε μια άλλη φορά.