Με μεγάλη επιτυχία δόθηκε απόψε στο χώρο του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου η πρεμιέρα της ρομαντικής όπερας του Μότσαρτ «Η απαγωγή από το Σεράϊ, στο πλαίσιο του 19ου Φεστιβάλ Αφροδίτη της Πάφου.

Η όπερα αποτελεί συμπαραγωγή του ιταλικού οργανισμού Opera Organization C.E.F.A.C. και του Θεάτρου της Πίζας, με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Το φετινό φεστιβάλ εντάσσεται στις εκδηλώσεις για το έτος της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Τα εισιτήρια και για τις τρεις παραστάσεις της όπερας έχουν αγοράσει στην πλειονότητά τους ξένοι που ήλθαν ειδικά για την παράσταση.

Σε χαιρετισμό του πριν την πρεμιέρα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει αρωγός, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε προσπάθεια η οποία προάγει την ποιοτική δημιουργία, την καλαισθησία, την Παιδεία και την ταυτότητα του τόπου.

Πρόσθεσε πως η εκδήλωση υπό την επιβλητική σκιά του φυσικού σκηνικού τοπίου του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου προβάλλει αφενός την ιδιαίτερη πολιτιστική φυσιογνωμία της Κύπρου και αφετέρου τις κοινές πτυχές της ευρωπαϊκής πολιτιστικής της ταυτότητας