Η Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής εγκαινιάζει την επίσημη λειτουργία της στο Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» με την πρώτη παρουσίαση της όπερας «Το λυκόφως των χρεών», από τις 6 Οκτωβρίου και για δώδεκα παραστάσεις.

Πρόκειται για μια ριζική διασκευή του «Λυκόφωτος των θεών» του Ρίχαρντ Βάγκνερ, σε μουσική μεταγραφή του Χαράλαμπου Γωγιού, λιμπρέτο του Δημήτρη Δημόπουλου και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του προδομένου Έλληνα ψηφοφόρου, τον μύθο του χρέους και τη σύγχυση του νεοκλασικού φαντασιακού με τη νεοελληνική πραγματικότητα. Οι δημιουργοί του έργου δανείζονται από τον μύθο του Βάγκνερ την πτώση της Βαλχάλας, της κατοικίας των θεών, και στη θέση της τοποθετούν τον Ιερό Βράχο, διαχρονικό σύμβολο του ελληνικού αλλά και του δυτικού πολιτισμού.

Το πεντάωρης διάρκειας έργο μειώνεται κατά τα δύο τρίτα σε διάρκεια και μεταφέρεται σε διαστάσεις δωματίου, με οκτώ πρωταγωνιστές να ερμηνεύουν τους πολυάριθμους ρόλους και ένα οκταμελές ενόργανο σύνολο στη θέση της ογκώδους βαγκνερικής ορχήστρας.

Τιμές εισιτηρίων: 18€, 25€
Φοιτητικό - παιδικό: 12€