Αυτή την εποχή αισθάνομαι ότι παίζεται μια οπερέτα με πολλούς ρόλους»... Ετσι ξεκίνησε η απάντηση της Αννας Φόνσου για τις πολιτικές εξελίξεις και το νομοσχέδιο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Η κουβέντα μας άλλωστε έγινε στον απόηχο της σχετικής ψηφοφορίας στη Βουλή και είναι γνωστό ότι η Αννα Φόνσου δεν μασάει τα λόγια της.

«Είμαι αντίθετη στο ότι πάνω στην εφηβεία, στην ηλικία των 15 ετών, πρέπει τα παιδιά να έχουν και επίγνωση του φύλου τους. Και επίσης θεωρώ πολύ λογικό να υπάρξει ρήξη Εκκλησίας Πολιτείας. Συμβαίνουν τόσα ευτράπελα, υπάρχει τόση δυστυχία γύρω μας που αυτό είναι το “κερασάκι στην τούρτα”, να ψηφίζει η Βουλή καινούργιο νομοσχέδιο», λέει.

Η καθημερινότητά της κυλά στο «Σπίτι του Ηθοποιού», όπου φροντίζει η ίδια τα πάντα. «Περνάω πολλές ώρες εκεί. Σφουγγαρίζω, ποτίζω, ασχολούμαι με τη βιβλιοθήκη, με τις παραστάσεις που θα κάνουμε για να βρω λεφτά και να συντηρηθεί το “Σπίτι”, και προσπαθώ να ξεπεράσω τον φόβο μου για το ασανσέρ, γιατί ανεβοκατεβαίνω με τα πόδια», προσθέτει γελώντας.

Οσο και αν διατηρεί το χιούμορ της -κινητήριος δύναμή της-, το έργο που υπηρετεί είναι θεάρεστο και έχει συνεχείς δυσκολίες. Στο «Σπίτι» φιλοξενούνται 30 άνθρωποι, που κυρίως έχουν ανάγκη από σεβασμό. Η ίδια βρίσκει την απαιτούμενη υποστήριξη;

Ηλπιζα ότι τα λειτουργικά έξοδα θα τα αναλάμβανε κάποιο υπουργείο και δεν μπορώ να αρνηθώ ότι κατά καιρούς το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά και η Περιφέρεια μας συμπαραστέκεται. Και ο κόσμος μας βοηθά με την αγάπη του, με τον καφέ, με κουλουράκια, πορτοκαλάκια... με ό,τι μπορεί», συμπληρώνει η γνωστή ηθοποιός.

Αν και η ζωή της στα μάτια μας φαντάζει πλήρης, η ίδια αποκαλύπτει πως είναι πολλά αυτά που θα ήθελε να κάνει και δεν έχει κάνει.

«Παντρεύτηκα μόνο τρεις φορές! Δεν έχω παίξει στο Broadway και στο Old Vic, δεν έχω παίξει στην Επίδαυρο -μεγάλο μου απωθημένοκι αν σου απαριθμήσω τι απωθημένα έχω, δεν θα μας φτάσουν τρεις συνεντεύξεις. Εξάλλου, είμαι άπληστη και σπάταλη». 

Δεν επαναπαύεται ποτέ και συνεχώς δημιουργεί. Αυτό τον καιρό σκηνοθετεί.

«Σκηνοθετώ στο Ναύπλιο ένα ελληνικό έργο του Χρήστου Γιαννακόπουλου το «ΤΙ ΣΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ» που θα ανεβεί μετά τις γιορτές. Και δεν είναι η πρώτη φορά που σκηνοθετώ, απλώς δεν είναι ευρέως γνωστό. Έχω σκηνοθετήσει στο Βουκουρέστι στο εθνικό θέατρο της Ρουμανίας, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. των Σερρών, στο δικό μας θέατρο στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ και παιδικά με το «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» με τον Αλέξη Σολομό και τον Μάνο Χατζιδάκι. Και μία από τις μεγάλες μου επιθυμίες εκτός από τις τρεις ταινίες μικρού μήκους που έκανα φέτος και ετοιμάζομαι για μια τέταρτη, θέλω να ξαναγύρναγα στον κινηματογράφο με ένα σενάριο που θα μου άρεσε! Και θέλω να γυρίσω στο ραδιόφωνο που το υπηρέτησα πολλά χρόνια! Και θέλω να πραγματοποιηθεί και η πρότασή που έχει στείλει στο Φεστιβάλ Αθηνών Το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ για την παράσταση ΛΑ ΣΤΡΑΝΤΑ» θα πεί χαρακτηριστικά η ηθοποιός. 

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, την Παρασκευή 20/10/2017