Το μαγαζί κατάμεστο. Ο τραγουδιστής βγαίνει στη σκηνή και τα πλήθη παραληρούν. Όλα τα κινητά παραταγμένα για να αποθανατίσουν τις πρώτες νότες και φυσικά δεν υπάρχει στίχος που να μην ξέρουν.

Ο Γιώργος Σαμπάνης αγαπά αυτό που κάνει και φαίνεται. Μένει στη σκηνή περισσότερο από ό,τι μας έχουν συνηθίσει τα «πρώτα ονόματα » και τραγουδά μέχρι… τελικής πτώσεως.

Μαζί του ο Νίβο και οι Goin' Through, η Μελίνα Μακρή, ο Steven Τριανταφυλλίδης των My Excuse και η εντυπωσιακή Θωμαή Απέργη. Το dj set αναλαμβάνει η Ράνια Κωστάκη.

Συνάντησα τον Γιώργο Σαμπάνη λίγο πριν βγει στη σκηνή. Χαλαρός και ευδιάθετος, με υποδέχτηκε στο καμαρίνι του και μιλήσαμε για όλα…

Είναι ένας από τους καλύτερους καλλιτέχνες της γενιάς του και δεκάδες από τα hit της σύγχρονης ελληνικής δισκογραφίας φέρουν την υπογραφή του.

Εμφανίζεται για πέμπτη χρονιά στο Acro (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) και κάνει αυτό που ξέρει καλά... ξεσηκώνει τα πλήθη.

Για τις εμφανίσεις του λέει ότι «πρόκειται για ένα πολυμορφικό μουσικό ταξίδι. Μια εντελώς διαφορετική πρόταση αφού μέσα σε ένα βράδυ καταφέρνουμε να περνάμε από όλα τα είδη μουσικής».

Ήξερα ότι ο Σαμπάνης είναι αγαπητός αλλά παρακολουθώντας το πρόγραμμα στο Acro κατάλαβα πολλά παραπάνω…

Τον ρώτησα αν ξεχωρίζει κάποιο από τα τραγούδια του.

Είναι -κάτω από έναν ειδικό όρο- «παιδιά μου», δεν μπορώ να τα ξεχωρίσω. Αυτό τον καιρό με έχει συνεπάρει ίσως λίγο παραπάνω το «Μπορείς και χειρότερα» γιατί του έδωσα πολλή σημασία και το τρέχω πολύ το τελευταίο διάστημα.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σύγχρονος «Μίδας» αφού ξεκάθαρα ό,τι γράφει γίνεται… χρυσό.

Τελευταίες επιτυχίες που έδωσε στον Οικονομόπουλο το «Για κάποιο λόγο», στον Κιάμο «Αλλού εσύ», στον Μαζωνάκη το «Σώπα και άκου».

«Για να δώσω ένα κομμάτι σε κάποιον πρέπει να αγαπάω τη φωνή του και να εμπιστεύομαι την ερμηνευτική του ικανότητα».

Και παρά το γεγονός ότι έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα λέει ότι «υπάρχουν αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως η Αλεξίου ή ο Πάριος, που θα ήθελα να συνεργαστώ και δεν έχει συμβεί ακόμα».

Η ζωή του δεν περιλαμβάνει πολύ ελεύθερο χρόνο αφού είναι συνυφασμένη με τη μουσική, καθώς εκτός από το Acro κάθε Κυριακή κάνει εμφανίσεις και στη Θεσσαλονίκη.

Όσο για τα μουσικά τάλεντ σόου, ο Γιώργος Σαμπάνης ξεκαθαρίζει ότι δεν τα παρακολουθεί και δεν του αρέσουν αλλά δεν διαφωνεί με την ύπαρξή τους.

«Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάς αλλά πού και πόσο συνεχίζεις» αναφέρει αλλά ξεκαθαρίζει ότι δεν θα μπορούσε να γίνει κριτής.

«Με τι κριτήρια να κρίνω; Είμαι τραγουδιστής, ο ρόλος μου είναι να με κρίνουν όσοι έρχονται να με δουν, όχι να κρίνω. Εγώ θα έλεγα μπράβο σε όλους».

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», 2/12/2017