Ένα μοναδικό πολυθέαμα-οδοιπορικό στα Θεία Πάθη με λόγο, κίνηση, μουσική και εικαστική σύνθεση παρουσίασε η Χοροθεατρική Ομάδα Μεταμοφώσεις και το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Δραπετσώνας-Κερατσινίου υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη, εικαστικού δημιουργού και καθηγητή κλασικού χορού και θεατρικής κίνησης Τάκη Λουκάτου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Το κοινό εντυπωσιάστηκε από το εμπνευσμένο μουσικοχορευτικό δρώμενο με τίτλο Μετά τη Σταύρωση η Ανάσταση που παρουσίασαν επαγγελματίες ηθοποιοί και ερμηνευτές της ψαλτικής και λυρικής τέχνης σε συνδυασμό με μια ομάδα ταλαντούχων μαθητών του νεοσύστατου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας-Κερατσινίου (Β΄ και Γ΄ τάξης χορού) που χόρευε ακατάπαυστα. Την παράσταση συμπλήρωσαν τα εξαιρετικά γλυπτά με ουράνιες μορφές του Τάκη Λουκάτου. Επίσης προβλήθηκε βίντεο εμπνευσμένο από τη Μεγάλη Εβδομάδα που επιμελήθηκε ο ζωγράφος-εικαστικός δημιουργός Θοδωρής Ραφτόπουλος.

Η παράσταση ήταν μια δημιουργική σύνθεση εκκλησιαστικών και βυζαντινών στοιχείων με στοιχεία τραγωδίας, μία βιωματική πορεία στη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας με σεβασμό στην ορθόδοξη παράδοση αλλά και με μοντέρνα άποψη που διατράνωσε το μήνυμα της Ανάστασης μετά τη Σταύρωση, μέσα από τις ποικίλες τέχνες. Το βήμα της Παλαιάς Βουλής μεταμορφώθηκε σε τράπεζα του Μυστικού Δείπνου. Οι μαθητές-άγγελοι μέσα από τον ουράνιο χορό τους οδηγούσαν τους ηθοποιούς-ανθρώπους σε μια πνευματική διάσταση, δημιουργώντας μια γέφυρα μεταξύ πνευματικού και υλικού κόσμου. Με τη νεανική τους φλόγα και το δικό τους ξεχωριστό τρόπο οι έφηβοι χορευτές μας έκαναν να ζήσουμε έντονα το Θείο Δράμα από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την κορυφαία ημέρα της Ανάστασης.

Συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Μαρία Σόκαλη Παναγιώτης Τυροπάνης, Μιχάλης Δρόσος, Ζακ Σούσης, Φοίβος Κατσάλης, Μιχάλης Ζούρος, Βύρωνας Κανάκης, Λένα Δαρίου, Αμαλία Κοτσαδάμ, Στέφη Κόντου. Τραγούδησαν οι άξιοι ερμηνευτές: Ανίτα Σούση και Μηνάς Μακαρατζής (ψάλτης). Η Χορωδία του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας- Κερατσινίου απέδωσε αποσπάσματα από τον ευαγγελικό λόγο καθώς και ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Λίλας Σούση. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Ιγνατίου. Υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία - χορογραφία - εικαστική επιμέλεια του δρώμενου ήταν ο Τάκης Λουκάτος. Τη μουσική σύνθεση έκανε η Λίλα Σούση, πιάνο, φλάουτο, κρουστά. Για την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Δραπετσώνας- Κερατσινίου με μαθητές που για πρώτη φορά φοιτούν σ' αυτό μίλησε η διευθύντρια Πάνη Σταθοπούλου η οποία ανακοίνωσε τα ερχόμενα εγκαίνια του σχολείου. Υπεύθυνες καθηγήτριες της καλλιτεχνικής αυτής συμμετοχής του γυμνασίου ήταν η Πάνη Σταθοπούλου μαζί με την Βίκυ Καραβά. Ηλεκτρονική επιμέλεια εκδήλωσης: Έλσα Καραγιαννοπούλου. Η εκδήλωση είχε τη στήριξη της Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ».

Το δρώμενο αυτό πραγματοποιείται με επιτυχία για δεύτερη χρονιά στην Παλαιά Βουλή αναδεικνύοντας το καλλιτεχνικό ταλέντο μαθητών που αναβιώνουν το Θείο Δράμα, ενώ έχει παρουσιαστεί με διαφορετικούς συντελεστές και χορογραφία που ανανεώνεται στην ελληνική περιφέρεια και την Κύπρο.