Η ΑμΚΕ τετARTημοριο παρουσιάζει σε συνεργασια με την The Blender Gallery το κοινωνικοπολιτιστικό δρωμενο “Επιπεδα II”, με στοχο την ενημερωση του κοινού σε παθησεις της τριτης ηλικιας (οπως η άνοια) και τα παράγωγα κοινωνικά προβληματα που δημιουργούν.

Σε αυτο το δρωμενο παρουσιάζεται εμπλουτισμενη μια σειρά εικαστικων εργων, τα οποια δημιουργηθηκαν με βάση τη θεματικη του και παρουσιάστηκαν για δεκα (10) ημερες στο Νομισματικο Μουσειο Αθηνων με την συνεργασια της Ελληνικης Γεροντολογικης και Γηριατρικης Εταιρειας και εφερε την ευλογια του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκοπου Αθηνων και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Β'.

Για τη δημιουργια του δρωμενου εικαστικοι και φοιτητες της Ανωτατης Σχολης Καλων Τεχνων φιλοτεχνησαν εργα γύρω απο τη θεματικη “τριτη ηλικια – παθησεις, κοινωνικες επιπτωσεις και κατάλληλη φροντιδα” φιλοδοξωντας η εικαστικη αυτη εποψη να λειτουργησει ως μια συγκινησιακη μελετη των προβλημάτων της τριτης ηλικιας και της φροντιδας που οφειλει η κοινωνια στα υπερηλικα μελη της. Το κύριο χαρακτηριστικο αυτης της μελετης ειναι οτι οι συμμετεχοντες καλλιτεχνες (φοιτητες και εικαστικοι) εχουν κατά την πλειονοτητά τους βιωματα ανοϊκων προσωπων τα οποια ανηκουν στο περιβάλλον τους.

Η ονομασια «Επιπεδα» που επιλεχθηκε για το δρωμενο επιχειρει να σηματοδοτησει αφενος τα ανοϊκά στάδια των ασθενων και αφετερου να οδηγησει σε συνειρμούς γύρω απο τα ηλικιακά και κοινωνικά επιπεδα του ατομου στη σύγχρονη κοινωνια.

Οι  ανοϊκοι  ασθενεις  στο  πλαισιο  της  διάγνωσης  και  της  αξιολογησης  της  κατάστασης  τους,  καλούνται  να σχεδιάσουν διάφορα αντικειμενα της καθημερινοτητας. Εξαιτιας της πάθησης τους τα σχεδια τους πολλάκις επιδεικνύουν εικαστικο ενδιαφερον. Απο αυτά θα εμπνευστούν οι εικαστικοι δημιουργωντας νεα εργα, γλυπτά η πινακες, κινούμενοι πάντα στη θεματικη «τριτη ηλικια – παθησεις. κοινωνικες επιπτωσεις και κατάλληλη φροντιδα» αποσκοπωντας στην ευαισθητοποιηση του κοινού.

Οι εικαστικοι καλλιτεχνες που δημιούργησαν εργα με βάση τη θεματικη της δράσης ειναι: Βαλερά Κων/να, Γαλάτος Θωμάς, Γεωμπρε Λιζα, Γριβα Ελλη, Γκαλεριδη Μαρια Αγγελικη, Δασκαλοσογλου Στεφανια, Καλύβα Γωγω, Καρατζαφερη Κων/να, Kuzmychov Anton, Λαμπρινος Νικος, Μαραγκάκη Ξηρομάμου Ελενη, Μαρινης Νικος, Μιχοπούλου Ιωάννα, Μύρκα Ιωάννα, Νεσκες Νικος, Ντουμάνης Βασιλης, Πετρά Χρυσάνθη, Ριστα Κων/να, Ροκα Τζενη, Σαγκιωτη Βασιλικη, Σταματάκης Γιωργος, Τάλο Κλοντιάνα, Φωτοπούλου Μαριλια.

Εχοντας στοχο την σωστη ενημερωση και την μεγαλύτερη δυνατη ευαισθητοποιηση του κοινού γύρω απο την θεματικη, το δρωμενο “Επιπεδα II” περιλαμβάνει επιπλεον της εικαστικης εκθεσης, ομιλιες- ενημερωσεις απο γιατρούς εξειδικευμενους σε θεματα γηριατρικης-γεροντολογιας.

Οι γιατροι που θα ενημερωσουν το κοινο ειναι: Ανδριτσος Κων/νος, Δογιάμη Βαρβάρα, Μακρης Γιωργος Μάριος, Πουλακάκη Φιοριτα, Προύσκας Κωστης, Τσουκαλάς Γεωργιος, Τσούκας Φωτιος, Τρυφωνοπουλος Στάθης.

17 - 18 - 19 Απριλιου 2018

The Blender Gallery, Ζησιμοπουλου 4, Γλυφαδα

Ωρες Λειτουργιας: 13:00' – 17:00'
Ωρες Ομιλιων: 17:00' – 20:00' Εισοδος: Ελεύθερη