Τη διεθνούς φήμης και αγαπημένη ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη καλωσόρισε στη μεγάλη οικογένεια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», η Πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ανακηρύσσοντάς την «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, συναντήθηκε με μικρούς ασθενείς της Μονάδας οι οποίοι τις προσέφεραν χειροποίητες δημιουργίες τους και ενημερώθηκε αναλυτικά για την μεγάλη προσφορά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην μάχη κατά του παιδικού καρκίνου.

Αμέσως μετά, σε μία σεμνή τελετή, στην οποία έδωσαν το «παρών» ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «ΕΛΠΙΔΑ» και «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», γιατροί, νοσηλευτές αλλά και δημοσιογράφοι, η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και την ανακήρυξε «Καλλιτέχνη για την ΕΛΠΙΔΑ 2018-2020».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος «Καλλιτέχνης για την Ελπίδα» (Artist for Hope) είναι ένας από τους σημαντικότερους τίτλους του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και δίνεται για δύο χρόνια σε διακεκριμένους καλλιτέχνες που διαθέτουν το χάρισμα, την πρόθεση και τη δυναμική να προωθούν τα ιδεώδη και τους σκοπούς της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και να ευαισθητοποιούν την κοινωνία σε θέματα που αφορούν αιματολογικά και ογκολογικά νοσήματα της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.