Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 χρόνια από την ίδρυσή τους με μια διήμερη γιορτή στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου.

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ είναι μια αφορμή για γιορτή.

Μια γιορτή για την πιο δημοφιλή και επιδραστική μπάντα στην ελληνική μουσική σκηνή. Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «με κλωτσιές και με μπουνιές». Έτσι εισέβαλαν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής. Με ορμή και πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος.

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των album τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα το οποίο διέγραψε μία πορεία, που στιγμάτισε την ελληνική νεολαία, αλλά και όλους τους «ανησυχούντες» των '90s και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία χρόνια.

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα και κρουστά) και τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο). Και τους νέους συνεργάτες του γκρουπ: Ελευθερία Ναθαναήλ (ακορντεόν και πιάνο), Νίκο Σάλτα (πλήκτρα), Γιώργο Λιβαδά (τύμπανα) και Χάρη Μιχαηλίδη (ηλεκτρική κιθάρα).

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ θα εμφανιστούν στη Θεσσαλονίκη στο PAOK Sports Arena στις 7 & 8 Σεπτεμβρίου.

Πριν τη Θεσσαλονίκη θα παίξουν στη Λάρισα στις 8 Ιουνίου στο Στάδιο Αλκαζάρ, στα Ιωάννινα στις 9 Ιουνίου στο Θέατρο Ε.Η.Μ. «Φρόντζου», στην Πάτρα στις 16 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, την Πέμπτη 12 Ιουλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, στις 22 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Πόζαρ στα Λουτρά Αλμωπίας και στην Κύπρο το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Τσίρειο Στάδιο στη Λεμεσό.