Μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ, το Γκίνες, κατέκτησε η Τσακωνιά και ο διάσημος Τσακώνικος Χορός του Νομού Αρκαδίας, ύστερα από χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Λεωνίδιο.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου βοήθησε ώστε ο στόχος να επιτευχθεί, καθώς στον Χορό συμμετείχαν χορευτές από εφτά Τσακώνικα, χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και απλοί πολίτες που συνολικά έφτασαν τα 1302 άτομα.

Ήταν γύρω στις 8.30 το απόγευμα όταν το πρώτο συγκρότημα ξεκίνησε από τον θρυλικό Πύργο Τσικαλιώτη και πίσω του ενώθηκαν τα υπόλοιπα αλλά και ο κόσμος που έσπευσε να λάβει μέρος στο μεγάλο αυτό γεγονός με κατάληξη την πλατεία της Μητρόπολης. Εκεί έγινε η καταμέτρηση των συμμετεχόντων από απεσταλμένους του Γκίνες, οι οποίοι επικύρωσαν το αποτέλεσμα νίκης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον μεγαλύτερο Τσακώνικο Χορό χόρεψαν, εκτός των άλλων, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο τέως Δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Μελιτζάzz 2018 - Λαβύρινθος", το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας για 13η συνεχόμενη χρονιά.