Η tango opera «Μαρία του Μπουένος Άιρες» με τη συναρπαστική μουσική του Astor Piazzolla, ανεβαίνει στο Ηρώδειο για μια μοναδική βραδιά με πανσέληνο, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Είναι η παγκόσμια πρώτη χορογραφημενη opera tango από τους διάσημους χορογράφους Alejandro Aquino & Natalia Hills με 14 χορευτές, 10 ηθοποιους - χορωδούς και εννιαμελή ορχήστρα.

H tango opera «Μαρία του Μπουένος Άιρες» σε μουσική του Astor Piazzolla και λιμπρέτο του Horacio Ferrer είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό έργο του είδους. Έκανε πρεμιέρα, 50 χρόνια πριν, στις 4 Μαΐου του 1968 στο Μπουένος Άιρες και αποτελεί την κορωνίδα της δημιουργίας του Piazzolla έχοντας παρουσιαστεί στις σπουδαιότερες οπερατικές σκηνές και σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου.

Η μουσική της «Μαρίας του Μπουένος Άιρες» στηρίζεται κυρίως στο νέο τάνγκο – nuevo tango- ένα είδος που ανέδειξε κυρίως ο Piazzolla. Στην βάση του βρίσκεται φυσικά το αργεντίνικο tango, μπολιασμένο όμως με στοιχεία από άλλα είδη, την τζαζ και την κλασική μουσική. Βέβαιο είναι ότι ο συνθέτης Piazzolla και ο λιμπρετίστας Ferrer δούλεψαν στενά σκηνή προς σκηνή το έργο. Ο Piazzolla χρησιμοποίησε διαφορετικά είδη tango για κάθε μία από τις περιόδους στη ζωή της Μαρίας – παραδοσιακό, ρομαντικό, σύγχρονο- όπως επίσης άλλα είδη μουσικής, το βαλς και τα τραγούδια των πάμπας, δηλαδή των περιοχών που περιβάλλουν το Μπουένος Άιρες.

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι θεατές στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όχι μόνο τις εξαίσιες μελωδίες της «Μαρίας του Μπουένος Άιρες» αλλά και πολλά αναγνωρίσιμα θέματα του Astor Piazzolla.