Από την Τετάρτη 22 Αυγούστου έως και την Κυριακή 26 Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και οι Action Hero, δύο δυναμικοί performer από το Bristol, προσκαλούν όσους αγαπούν το τραγούδι και τη μουσική να συμμετάσχουν σε μια performance με τον τίτλο Oh Europa.

Οι Action Hero επιχειρούν ένα ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων, διασχίζοντας όλη την Ευρώπη μ΄ ένα τροχόσπιτο με σκοπό να συλλέξουν ερωτικά τραγούδια από κάθε περιοχή.

Για τον λόγο αυτό προσκαλούν τους κατοίκους των ευρωπαϊκών πόλεων να ενώσουν τις φωνές τους στο Oh Europa (www.οheuropa.com) συνθέτοντας όλοι μαζί έναν μεγάλο κύκλο τραγουδιών ο οποίος ενώνει τους πολίτες διαφορετικών χωρών, μεταφέρει ένα μήνυμα κατευθείαν από την καρδιά και θυμίζει όλα αυτά που μας συνδέουν.

Στο ΚΠΙΣΝ οι Action Hero θα σταθμεύσουν το τροχόσπιτό τους στο Κέντρο Επισκεπτών όπου κάθε μέρα, μεταξύ 22-26/08, από τις 18.30 έως τις 22.30 θα περιμένουν όσους αγαπούν τη μουσική για να ηχογραφήσουν το αγαπημένο τους ερωτικό τραγούδι a cappella.

Όλοι μπορούν να τραγουδήσουν όποιο τραγούδι θέλουν, αρκεί να μιλάει για τον έρωτα. Μπορούν να έρθουν μόνοι τους ή με τους φίλους τους, με τους στίχους γραμμένους σε ένα χαρτί ή στην οθόνη του κινητού τους.

Το αρχείο των Action Hero εμπλουτίζεται διαρκώς με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες, και αναμεταδίδεται 24/7 από πομπούς που ενεργοποιούν οι καλλιτέχνες σε διάφορα σημεία της Ευρώπης με το πέρασμα τους. Κατεβάζοντας την ομώνυμη εφαρμογή Oh Europa, διαθέσιμη για κινητά Android και iPhone, μπορεί κανείς να εντοπίσει αυτούς τους πομπούς (συμπεριλαμβανομένου βέβαια και αυτού στο ΚΠΙΣΝ) και να ακούσει όλα τα ηχογραφημένα τραγούδια.

Τους Action Hero, προτού αναχωρήσουν από την Αθήνα για τον επόμενο προορισμό τους, θα έχουμε την ευκαιρία να τους αποχαιρετήσουμε με ένα πάρτι κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου την Κυριακή 26 Αυγούστου από τις 19:30 ως τις 23:00 στο Κέντρο Επισκεπτών με τις μουσικές του DJ The Dreamer, ο οποίος θα μας ταξιδέψει με διαχρονικά ερωτικά τραγούδια.