Τέσσερις αναγνωρισμένοι έλληνες καλλιτέχνες με διεθνή πορεία, ο ηθοποιός Νίκος Καραθάνος, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς και ο μαέστρος Γιώργος Πέτρου δημιούργησαν μια κορυφαία dream team που θα αναμετρηθεί, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου (8:30 μ.μ.) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με ένα από τα έργα-ορόσημα της μεταπολεμικής μας ιστορίας, «Το Άξιον εστί» (1964) του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη.

Σε αυτή την συναυλία που αποτελεί το μουσικό γεγονός του φετινού φθινοπώρου, συμμετέχουν ακόμη οι πολυβραβευμένοι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και η καταξιωμένη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων υπό τον Σταύρο Μπερή.

Το ίδιο βράδυ θα ακουστεί επίσης σε μια ιστορική α΄ παγκόσμια εκτέλεση το μοναδικό έργο του μεγάλου συνθέτη που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ: το μνημειώδες συμφωνικό ορατόριο «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ωδή στον Μπετόβεν» για ορχήστρα εγχόρδων, αφηγητή και χορωδία (1945).

Το πρόγραμμα της βραδιάς με μια ματιά

Α΄ ΜΕΡΟΣ

«ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – Ωδή στον Μπετόβεν»

Για ορχήστρα εγχόρδων, αφηγητή και χορωδία

(α΄ παγκόσμια εκτέλεση)

Αφηγητής: Νίκος Καραθάνος

Β΄ ΜΕΡΟΣ

«ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»

Μίκη Θεοδωράκη – Οδυσσέα Ελύτη

Λαϊκό ορατόριο για βαρύτονο, λαϊκό τραγουδιστή, αφηγητή, λαϊκή ορχήστρα, συμφωνική ορχήστρα και χορωδία

Ψάλτης: Δημήτρης Πλατανιάς - Τραγουδιστής: Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Αφηγητής: Νίκος Καραθάνος

Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Σταύρος Μπερής

Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Tιμές εισιτηρίων: 9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 25 € ● 28 € ● 30 € ● 35 € (διακεκριμένη ζώνη)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018--- 'Ωρα: 20.30