Ευγενικός και ταλαντούχος σε κερδίζει με το βλέμμα αλλά και τον λόγο του. Από εκείνους τους λίγους που καθώς σου μιλούν σε ταξιδεύουν.

Ο Μέμος Μπεγνής, φέτος θα πρωταγωνιστεί σε εκείνη την μαγική παράσταση… τις «Μάγισσες της Σμύρνης».

Σμύρνη αρχές του 1900... Ανατολή...  η Κατίνα, μια Σμυρνιά αποφασισμένη για όλα. Έρωτες, πάθη, μυρωδιές ανατολής και ίντριγκες, συνθέτουν μια παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρας Μεϊμαριδη, ανεβασμένη απ τον μάγο Σταμάτη Φασουλή.

Ο Μέμος Μπεγνής θα είναι ο Κωνσταντίνος Καραμανος. Νέος, μπον βιβερ, επιφανής κι ερωτύλος, που μπλέκεται στα δίχτυα της Κατίνας. Ο ηθοποιός μου μίλησε για αυτή την συμμετοχή με ενθουσιασμό…

«Με τη Σμαράγδα Καρύδη και τη Μιρκα Παπακωνσταντίνου έχω δουλέψει στο παρελθόν και τις αγαπώ πολύ. Με τη Μαρία Καβογιαννη ποτέ. Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά αυτή η συνεργασία. Είναι αυτό που λένε έδεσε το γλυκό. Υπέροχες γυναίκες, υπεροχές ηθοποιοί. Μαγική παράσταση. Έχει τα πάντα. Εξαίρετους ηθοποιούς, απίστευτα σκηνικά, υπέροχη απόδοση και σκηνοθεσία, φωτά μαγικά απ τον Λευτέρη Παυλοπουλο»

Μιλήσαμε για τον ρόλο και τις ατάκες του και ξεχώρισε μια… «Θέλω να σε βλέπω κάθε μέρα. Όλη μέρα. Όλη νύχτα. Τι μου χεις κάνει; Δε με νοιάζει τίποτα πια. Τι θα πει η Σμύρνη, τι θα πει ο αδελφός μου, αν θα το μάθει η γυναίκα μου… στα παλια μου τα παπούτσια. Θέλω να γυρνάμε μαζί, παντού. Είσαι πάνω απ τον ερώτα. Είσαι πάθος. Το πάθος μου το μεγάλο» Και ο ηθοποιός σχολιάζει..

«Κάνεις πια δε μιλεί έτσι. Ζούμε σε μια εποχή στεγνή. Χωρίς συναισθήματα, ρομαντισμό, πάθος.  Τότε ήταν μια εποχή όπου τα ήθη και τα έθιμα ήταν τελείως διαφορετικά απ το σήμερα και δεν τα χαμε όλα στο πιάτο. Αλλά έπρεπε να κοπιάσουμε για να τα κατακτήσουμε»

Τον Μέμο Μπεγνή τον γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από την τηλεόραση και την σειρά «άκρως οικογενειακών» που παίζεται ακόμα και σήμερα σε επαναλήψεις, πράγμα που δεν ενοχλεί καθόλου τον ηθοποιό… ίσα, ίσα.

«Είναι σπουδαίο μια σειρά που έκανες πριν 18 χρόνια, να παίζεται ακόμα, να είναι πια κλασική και να κάνει πολύ υψηλά νούμερα που ούτε καινούργιες σειρές κάνουν... Βρίσκω σπουδαίο να συζητιέται ακόμα ο Άρης» Φέτος δεν θα τον δούμε σε κάποια σειρά ενώ ανήκει σε εκείνους που δεν παρακολουθούν τηλεόραση.

«Δεν βλέπω τηλεόραση. Δε με αφόρα πολύ το πρόγραμμα των καναλιών. Και ειδικά οι ειδήσεις που μονό παραπληροφόρηση είναι και προκαλούν κατάθλιψη και άγχος ενώ δεν αντέχω με τίποτα τα ριαλιτι σοου. Αυτές τις κρεατομηχανές που χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως αναλώσιμα ήδη. Ήμουν σε μια μεγάλη εταιρία για ένα ραντεβού. Στο διπλανό δωμάτιο ήταν ένα παιδί που είχε βγει απ αυτές τις εκπομπές. Άκουσα τον διευθυντή της εταιρίας να λέει: Αυτόν τον θέλω να μας διαφημίσει, αλλά κλείστε τον τώρα γιατί σε 2-3 μήνες δε θα τον θυμάται κάνεις... Έμεινα... όχι ότι δεν το ξερά. Αλλά είναι άλλο να το ακούς τόσο ωμα. Κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι χωρίς κόπο, σπουδές και όραμα θα κάνουν όνομα και λεφτά. Και μετά τους πάτωνε σα σκουπίδια. Το θεωρώ άκρως τραγικό και κατάντια»

Η κουβέντα μας έγινε λίγο πιο γενική και τον ρώτησα αν τον θυμώνει η κατασταση στην χώρα μας…

«Πολύ. Γιατί μας κοροϊδεύουν και μας έχουν βάλει σε ένα τριπακι μιζέριας και κατάθλιψης. Πράγμα που κανένας δεν αξίζει. Παραπληροφόρηση, οικονομική τρομοκρατία, εξαθλίωση των φτωχών και γενικά μια μιζέρια που είναι απαράδεκτη...»