Πάνω από 530 σπάνια βιβλία και χειρόγραφα θα βγουν στο «σφυρί» την Πέμπτη 14 Μαρτίου. Αυτό που ξεχωρίζει ανάμεσα στα διαθέσιμα αντικείμενα είναι ο όρκος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και των μελών της Πελοπονησσιακής Γερουσίας στις 16 Οκτωβρίου 1822. Τότε, ο «Γέρος του Μοριά», ο Παπαφλέσσας (κατά κόσμον Γρηγόριος Δικαίος), ο κληρικός Αμβρόσιος Φραντζής και τα υπόλοιπα μέλη της Πελοπονησσιακής Γερουσίας αποφάσισαν να ενεργήσουν από κοινού για τη σωτηρία της πατρίδας και να αφήσουν κατά μέρος τα προσωπικά συμφέροντά τους.  

Σύμφωνα με τους εκτιμητές του οίκου Βέργος, η τιμή για το συγκεκριμένο αντικείμενο αναμένεται να φτάσει τις 12.000 ευρώ.  

Επίσης, στη συλλογή του οίκου δημοπρασιών βρίσκονται και θα διατεθούν:   – Μία χειρόγραφη καταγραφή της συμμετοχής των Ιωαννιτών στην εκστρατεία του Morosini με μοίρα οκτώ πλοίων υπό τον J. J. von Herberstein (1686-1687).  

– Λεύκωμα με 26 πρωτότυπες φωτογραφίες του σημαντικότερου φωτογράφου των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων, Albert Meyer, ένα από τα 9 σωζόμενα λευκώματα που προσέφερε ως δώρο σε προσωπικότητες.  

– Τόμος με 29 (από τις 67) χαλκογραφίες από το Civitatum aliquot insigniorum et locorum magis munitorum exacta delineatio του D. Bertelli (Βενετία 1574), στις οποίες έχει προστεθεί μία εξαιρετικά σπάνια απεικόνιση της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.  

– Ένα αντίτυπο του «Aya Sofia, Constantinople» (Λονδίνο 1852), με 25 λιθογραφίες χαραγμένες σε σχέδια του αρχιτέκτονα G. Fossati, που οργάνωσε τις εργασίες αποκατάστασης του μνημείου των ετών 1847-1849.  

– Ο μεγάλος χάρτης της Ευρώπης που σχεδίασε ο Άνθιμος Γαζής (Βιέννη 1801), του οποίου δεν είναι γνωστό παρά μόνον ένα άλλο αντίτυπο.