Ο χορός θα εισβάλλει και φέτος στις σχολικές αίθουσες, στο γυμναστήριο, στους διαδρόμους και –ναι!­– θα σε παρασύρει, όσο κι αν νομίζεις ότι δεν έχεις ιδέα από χορό.

Γιατί χορός σημαίνει να ανακαλύπτεις πώς μπορείς να επικοινωνείς με τους ανθρώπους χωρίς λόγια, πώς να εκφράζεσαι και να συνεργάζεσαι, αλλά και να ανακαλύπτεις νέα όρια του εαυτού σου. Το σκέφτεσαι ακόμα; Αν είσαι έφηβος, το Dancing to Connect είναι το δικό σου φεστιβάλ.

Επαγγελματίες χορευτές θα έρθουν στο σχολείο σου για να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να καθοδηγήσουν εσένα και τους συμμαθητές σου στο πώς μπορείτε να εκφραστείτε μέσα από την κίνηση, ώστε να χτίσετε τη δική σας χορογραφία. Εσύ δεν έχεις παρά να φορέσεις τη φόρμα σου και να μοιραστείς το κέφι και τη δημιουργικότητά σου. Στο τέλος, θα παρουσιάσετε τη χορογραφία σας στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Δέκα σχολεία, πέντε από την Αττική και πέντε από την Κοζάνη, δέκα παραστάσεις! Φαντάζεσαι την ενέργεια;

Φέτος, το Dancing to Connect θα προσγειωθεί για έβδομη χρονιά σε δέκα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το φεστιβάλ Dancing to Connect είναι μια ιδέα της Battery Dance Company από τη ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, που πιστεύει ότι κάποιες φορές για την αληθινή επικοινωνία με τους άλλους, την εξάλειψη των προκαταλήψεων και του bullying και την απελευθέρωση των δυνατοτήτων των εφήβων ίσως τελικά χρειάζεται μόνο μία χορογραφία.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην ΑΘΗΝΑ.

Σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χορεύουν:
Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αττικής και της Κοζάνης

Ημερομηνίες Εργαστηρίων
Στην Κοζάνη: Τρίτη 5 Μαρτίου έως και Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019
Στην Αθήνα: Τρίτη 19 Μαρτίου έως και Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ημερομηνίες παραστάσεων
Στην Κοζάνη: Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στην Κεντρική Σκηνή ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης
Στην Αθήνα: Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 στην Κεντρική Σκηνή Στέγης

Είσοδος δωρεάν