Η προεκλογική περίοδος έχει τελειώσει και οι πολιτικοί αρχηγοί, συνεχίζουν με χαλαρές συναντήσεις.
Παραδοσιακά σήμερα -την προηγούμενη των εκλογών-  οι αρχηγοί των κομμάτων συναντούν τους δημοσιογράφους όπου όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου κάλυπταν την δραστηριότητά τους με χαλαρή διάθεση.

Ο πρόεδρος τους Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε έκπληξη στους δημοσιογράφους όταν τους κάλεσε σε καφέ – εστιατόριο, που οι υπουργοί και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τους αρέσει να το αποκαλούν στέκι τους.
Το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη δόθηκε στην πλατεία Βαρνάβα, λίγο μετά τις 12.

Το καφέ βρίσκεται σχετικά κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου και η συχνή παρουσία εκεί κυβερνητικών στελεχών το έχει χαρακτηρίσει ως «συριζαίικο» στέκι.
«Το βράδυ της Κυριακής θα υπάρχει ένας νικητής και ένας ηττημένος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες πριν τις εκλογές. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν ήρεμος και αισιόδοξος για την αυριανή εκλογική αναμέτρηση.

«Αφού δεν έκλεισε η φωνή από τόσες ομιλίες και περιοδείες είμαστε μια χαρά», είπε όταν τον ρώτησαν πώς είδε την προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Μητσοτάκης γύριζε σε όλα τα τραπέζια και μίλησε με όλους τους δημοσιογράφους ενώ απόψε το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, θα βγει έξω με την οικογένεια του.

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού Τάκης Θεοδωρικάκος αν και μιλούσε στα τηλέφωνα συνεχώς, νούμερα δημοσκοπήσεων δεν έλεγε.

Η συζήτηση έφτασε και στα... αθλητικά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβλέπει για το σημερινό αγώνα ότι θα κερδίσουν Μιλγουόκι Μπακς του Αντετοκούμπο με τους Τορόντο Ράπτορς και θα ισοφαρίσουν στη σειρά των τελικών σε 3 - 3.

Στο τραπέζι ήταν η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας, η αναπληρώτρια διευθύντρια Κύρα Κάπη και ο υπεύθυνος ξένων μέσων Αργύρης Παπαστάθης.




Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη μεριά βρέθηκε στο Κερατσίνι. Το ραντεβού του πρωθυπουργού είναι σε γνωστό ουζερί της περιοχής όπου σε χαλαρή διάθεση και φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι, συνομίλησε με δημοσιογράφους και στελέχη του κόμματος.



Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γενηματά θα συναντηθεί με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ σε μαγαζί στην Καισαριανή.

theodorakis-agora-kypseli-25-5-2019

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνέχισε τη βόλτα του στις γειτονιές της πόλης. Χαλάνδρι, Κηφισιά, Παγκράτι, Κολωνάκι, Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Πετράλωνα, Θησείο, Αγία Βαρβάρα. 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού μαζί με φίλους του Κινήματος το μεσημέρι βρέθηκε στη Φωκίωνος Νέγρη, στην Κυψέλη.
Εκεί τον συνάντησαν δημοσιογράφοι όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μια όμορφη μέρα, μια ηλιόλουστη μέρα. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτούν οι Έλληνες ότι η ζωή μπορεί να γίνει καλύτερη και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και να σκεφτούν ότι πρέπει να βρεθούν στις κάλπες όσο το δυνατόν περισσότεροι. Δεν λέμε τι θα ψηφίσουν, αλλά λέμε ότι όλοι πρέπει να πάνε να ψηφίσουν αύριο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» .

Στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ, στο Περιστέρι επισκέφθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Τον υποδέχθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, ο υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Σιδέρης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, Κώστας Παπαδάκης, Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος και η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη.

Στη συνέχεια ο γγ του ΚΚΕ παρακάθισε στο καθιερωμένο, πριν την Κυριακή των εκλογών, γεύμα με στελέχη του ΚΚΕ, όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, υποψήφιους με την «Λαϊκή Συσπείρωση» για τους δήμους και την Περιφέρεια, προσωπικότητες από τον χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού και δημοσιογράφους.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι: Γ. Πρωτούλης, υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής, Ν. Σοφιανός, υποψήφιος για τον Δήμο Αθήνας, Δ. Μανωλάκου, υποψήφια για τον Δήμο Πειραιά, οι δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι, Η. Σταμέλος, Καισαριανής, Β. Σίμος, Πετρούπολης, Μ. Σελέκος, Χαϊδαρίου, Λ. Καρατζά, υποψήφια για τον Δήμο Χαλανδρίου.

Επίσης οι: Γ. Βέη, Ε. Γερασιμίδου, Ε. Ράντου, Κ. Καζάκος, Γ. Κιμούλης, Σ. Δρογώσης, Π. Ορκόπουλος, Δ. Τζουμάκης, Γ. Μαργαρίτης
koytsoumpas-peristeri-volta


koytsoumpas-peristeri-fagito