Την απόλυτη πλειοψηφία έλαβε ο συνδυασμός της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές για τον Σύλλογο Υπαλλήλων της Βουλής ενώ ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει μια έδρα αλλά συγκριτικά με τα προηγούμενα εκλογικά αποτελέσματα είχε απώλειες και σε αριθμό ψήφων.

Η «γαλάζια» συνδικαλιστική παράταξη λαμβάνει 658 ψήφους και βγάζει 5 έδρες, ενώ η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία πήρε 254 ψήφους και βγάζει 2 έδρες. 'Ετσι ο νυν πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμπάνης ανανεώνει την θητεία του και θα είναι για 7η θητεία πρόεδρος.

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε με το μπαράζ προσλήψεων και ρουσφετιών των συντρόφων και των λοιπών συγγενών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο Κοινοβούλιο, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αυξήσει την εκλογική της δύναμη. Αντίθετα η εκλογική της δύναμη μειώθηκε κατά 100 ψήφους… Υπάρχει όμως εξήγηση γι αυτό όπως σημειώνουν και κοινοβουλευτικές πηγές.

Οι προσλήψεις έχουν γίνει με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και συνεπώς οι νέοι εργαζόμενοι δεν εγγράφονται στον Σύλλογο αν δεν περάσει 5ετία, ενώ σημειώνεται ότι πολλές από τις μετατάξεις πάγωσαν- με εντολή Τσίπρα- μετά τον σάλο.