Ο πλέον ταξιδεμένος υπουργός ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουλίου. Ο λόγος ασφαλώς για τον Τέρενς Κουίκ.

Ξέχασε όμως πριν πάρει την απόφαση αυτή πως τον Ιανουάριο του 2014 χαρακτήριζε το κόμμα του ως ένα κόμμα… κίνδυνο θάνατο.

Συγκεκριμένα, όπως αποδεικνύεται και από το βίντεο o Τέρενς Κουίκ ήταν τόσο σφοδρός επικριτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε δηλώσει ότι ςτο«υποθετικό σενάριο» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αν ο υπουργός Παιδείας έλεγε να κατέβουν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις σχολικές αίθουσες, εκείνος θα έπρεπε να αλλάξει τόπο, θα έπρεπε να πάει σε άλλη ήπειρο από ντροπή».

Ο Τέρενς Κουίκ είχε κληθεί μάλιστα τότε να σχολιάσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμη ήταν στέλεχος των ΑΝΕΛ.

«Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετεβλήθη μετά τις εκλογές. Απέκτησε αυτό που βλέπουμε στη Βουλή, ένα μωσαϊκό συνιστωσών» έλεγε τότε ο κ. Κούικ.

Εξηγώντας, δε, τι εννοεί ο ίδιος ανέφερε πως «ο ένας λέει έτσι και ο άλλος αλλιώς. Ο ένας μας λέει εμάς τους ΑΝΕΛ ότι είμαστε μια κολλητική νόσος, ο άλλος θέλει να κατεβάσουμε τα θρησκευτικά σύμβολα, ο τρίτος αναφέρεται στα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία», προσθέτοντας «Ε, αυτός είναι κίνδυνος-θάνατος. Θα εκχωρήσω εγώ τη Θράκη; Για φαντάσου να είμαστε σε ένα άκρως υποθετικό σενάριο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να πει ο υπουργός Παιδείας ότι κατεβαίνουν τα θρησκευτικά σύμβολα από τις σχολικές αίθουσες; Εγώ θα έπρεπε να αλλάξω τόπο, θα έπρεπε να πάω σε άλλη ήπειρο από ντροπή».