Η Νο1 προτεραιότητα στο χαρτοφυλάκιο του νέου υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου με καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, όπως άλλωστε είχε εξαγγελθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την προεκλογική περίοδο.

Ωστόσο η απελθούσα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, έσπευσε να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση υπέρ της Δημόσιας Υγείας, αναρτώντας μια φωτογραφία της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη που κρατά ένα τσιγάρο, συνοδευόμενη από την λεζάντα «Σχόλιο περί αντικαπνιστικού... Πολλές καλημέρες!».

Η πρώην υπουργός Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη, ήταν πράγματι μια εκ των φανατικών καπνιστριών, η οποία νόσησε και πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, που σύμφωνα με την επιστημονική έρευνα προκαλείται κατά κύριο λόγο από το ενεργητικό και παθητικό κάπνισμα.

Η Έλληνες έχουν δεκάδες λόγους να μνημονεύουν καθημερινά τη δράση της αείμνηστης Μελίνας, για την πορεία της στον εγχώριο και διεθνή κινηματογράφο, όσο και για την πολιτιστική της συνεισφορά στο ζήτημα των μαρμάρων του Παρθενώνα, όχι όμως για την ανάδειξή της ως σύμβολο του καπνίσματος.

Οι χρήστες του instagram βέβαια έβαλαν την πρώην περιφερειάρχη στη θέση της με τα σχόλια τους, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι προβάλλει αρνητικά πρότυπα για τη νέα γενιά, καθώς και ότι χρησιμοποιεί μια εμβληματική φυσιογνωμία για να αντιπολιτευθεί τη νέα Κυβέρνηση.

View this post on Instagram

Σχόλιο περί αντικαπνιστικού... Πολλές καλημέρες!

A post shared by Ρένα Δούρου (@rena.dourou) on