Με τίτλο, «Πάνος Σκουρλέτης: Καλός γραμματέας, αλλά να τον έχει ο αντίπαλος…» ο Γιώργος Λιακόπουλος γράφει στο «Ανοιχτό Παράθυρο» για το «έργο» (κυρίως τις ευθύνες)  του νυν γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εξελίξεις, γράφει ο δημοσιογράφος, φιλοδώρησαν τον Σκουρλέτη με ένα αρνητικό φωτοστέφανο: από πολλούς θεωρείται για τον ΣΥΡΙΖΑ, βαρίδι όσο και ο Λαφαζάνης. Όχι για τη σκληρή «γραμμή» περί Αριστεράς και άλλα ιδεοληπτικά που διατυπώνει. Αλλά για τον απολογισμό του στα δυο κρίσιμα αξιώματα που του εμπιστεύθηκε ο Τσίπρας.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στον εκλογικό νόμο στους ΟΤΑ που τελικά έβαψε την Ελλάδα γαλάζια στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, αλλά και την Πολιτική Προστασία με τη γνωστή τραγωδία στο Μάτι.

«Ο Σκουρλέτης θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει ήδη διακριτικά από την θέση του γραμματέα , αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, αφού αποδείχθηκε ότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να αναλάβει. Ως επικεφαλής της οργάνωσης του κόμματος και ενός κατ’ εξοχήν πολιτικού υπουργείου έστειλε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα -και εν μέρει και τη Δούρου-στο απόσπασμα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ.Λιακόπουλος.

Και καταλήγει: «Ο Πάνος Σκουρλέτης, προβεβλημένος πολιτικός και ευνοημένο κομματικό στέλεχος εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλει το 31,5%. Γιατί πολιτικούς σαν αυτόν θέλουν οι αντίπαλοί του.

Ότι είναι ακόμη γραμματέας συγκαταλέγεται στις κομματικές δυσλειτουργίες που έκαναν τον Τσίπρα να χάσει μια άχαστη εκλογή από έναν αντίπαλο του χεριού του. Αν καταφέρει να παραμείνει με τον τρόπο που παρέμεινε στη Βουλή θα επαληθευτεί η αριθμητική του παραλόγου: το 4% νομίζει ότι μπορεί να έχει τα προνόμια της πλειοψηφίας.»