Γεμάτος άγχος είναι τελευταία ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας λόγω του πρώτου Eurogroup (αυτό της Παρασκευής) στο οποίο θα μετέχει και ο ίδιος.

Και τούτο γιατί στην άτυπη αυτή σύνοδο του Eurogroup θα συζητηθεί η Ελλάδα σε δύο… δόσεις, όπως σημειώνεται στο Βηματοδότη. Πρώτον, θα γίνει μια ενημέρωση από τον κ. Σταϊκούρα για την οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση (μη νομίζετε πως θα ειπωθεί τίποτα το εξαιρετικά σοβαρό, απλώς θα τονιστεί η προσήλωση της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην αυστηρή εκτέλεση του προγράμματος) και, δεύτερον, ο υπουργός Οικονομικών θα ζητήσει την έγκριση για προεξόφληση του ΔΝΤ. Υπάρχει και ένα τρίτο, αλλά περιλαμβάνεται στη σφαίρα των κοινωνικών εκδηλώσεων.

Οτι δηλαδή ο κ. Σταϊκούρας θα γνωρίσει τους συναδέλφους του της ευρωζώνης (τους περισσότερους θα τους συναντήσει για πρώτη φορά) και θα αποχαιρετήσει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση τον κ. Μοσκοβισί (που επί χρόνια παίνευε τον Αλέξη Tσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο), ο οποίος παύει τον Οκτώβριο να είναι επίτροπος.

Αλλά μη νομίζετε ότι αυτά τα Eurogroup, έστω και άτυπα, είναι άνευ ενδιαφέροντος. Ετσι σήμερα, Τετάρτη το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός , Κυριάκο Μητσοτάκης, (μετά τον αγιασμό για τα πρωτάκια που θα παρακολουθήσει σε Δημοτικό Σχολείο στο Γαλάτσι) θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών. Αλλά δεν θα είναι μόνο ο Πρωθυπουργός που θα μεταβεί στο υπουργείο, αλλά και το μισό Υπουργικό Συμβούλιο (συνολικά 17 υπουργοί και υφυπουργοί) στην πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Τι θα αποφασίσει; Μου λένε ότι θα είναι έκπληξη, παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται να υπάρξουν νέα μέτρα.