Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους πρότεινε την πρόσληψη της Lazard ως χρηματοοικονομικού συμβούλου για το ελληνικό χρέος, ανέφερε την Τετάρτη αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως υπενθυμίζει ο Βηματοδότης, τη (γαλλική) Lazard την είχε προσλάβει για το χρέος και η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, ενώ για ένα διάστημα την είχε προσλάβει (επίσης για το χρέος) και ο Γιάνης Βαρουφάκης, τότε που ήταν υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα…

Η Ελλάδα, με το υψηλότερο χρέος στην ευρωζώνη ως ποσοστό του ΑΕΠ, είχε προσλάβει το 2017 τη Rothschild για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την έξοδο στις αγορές.

Η αμοιβή της είχε ανέλθει συνολικά σε περίπου 10 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η επικείμενη συμφωνία με τη Lazard αφορά την παροχή υπηρεσιών μέχρι η Ελλάδα να επιστρέψει σε επενδυτική κατηγορία και ότι η αμοιβή της θα είναι ανάλογη της Rothschild, με ευνοϊκότερους όμως όρους καθώς περιλαμβάνει και success fee.