Στην Ελλάδα βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ, ο οποίος είναι ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους συγγραφείς του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Ο Στάνλεϊ Τζόνσον, πρώην πολιτικός και υπάλληλος της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Κομισιόν, βρέθηκε στα Μετέωρα, όπου θαύμασε την εντυπωσιακή φύση της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε και το φαράγγι του Βίκου, δηλώνοντας ενθουσιασμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram.

 Ο 78χρονος πατέρας του «πρώτου πολίτη» της Μεγάλης Βρετανίας δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τη χώρα μας. Το 2001 επέλεξε ένα παραθαλάσσιο χωριό του Παγασητικού κοντά στην Αργαλαστή, το Χόρτο Πηλίου, για να χτίσει το σπίτι των ονείρων του, όπως το έχει χαρακτηρίσει ο ίδιος, μία διώροφη έπαυλη τεσσάρων υπνοδωματίων με εντυπωσιακή θέα σε θάλασσα και βουνό.

 Η «Βίλα Ειρήνη» (από το όνομα της γιαγιάς του Μπόρις Τζόνσον), χτισμένη σε παραδοσιακό στυλ με πέτρα και ξύλο, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2005 και έκτοτε φιλοξενεί συχνά τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό και τα μέλη της οικογένειας Τζόνσον, που θεωρούνται πλέον... επίτιμοι δημότες της περιοχής.

 Εξάλλου, ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει παθιασμένος φιλέλληνας και τακτικός επισκέπτης της πατρίδας μας, ενώ είχε καυχηθεί κάποτε ότι θα μπορούσε να απαγγείλει «απ’ έξω» τους πρώτους εκατό στίχους της Ιλιάδας του Ομήρου στα αρχαία ελληνικά.

Πηγή: Secret