Στα όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ντράγκι αναφέρεται ο Βηματοδότης, επισημαίνοντας ότι ο Ιταλός τραπεζίτης της ΕΚΤ έχει ελάχιστο χρόνο στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας, δεδομένου ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα πρέπει να παραδώσει τα ηνία στην Κριστίν Λαγκάρντ.

«Και όμως στις λίγες μέρες που απομένουν ο 'Σούπερ Μάριο' θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να περιοριστεί το δημοσιονομικό βάρος στην ελληνική οικονομία. Εως δηλαδή την τελευταία στιγμή ο κ. Ντράγκι θα προσπαθήσει για την ελληνική οικονομία. Σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στην ΕΚΤ προσπάθησε και πέτυχε να προστατεύσει το ευρώ και να κλείσει ερμητικά την πόρτα σε όσους (διάβαζε Σόιμπλε) επεξεργάζονταν το Grexit….

Αυτή τη διαβεβαίωση έδωσε, όπως έμαθα, στον Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου. Παρόντες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Ι.Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ζαββός, ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλεξ Πατέλης, ο σύμβουλός του επί ευρωπαϊκών θεμάτων Δ. Μητρόπουλος και ο κ. Σκέρτσος.

Τώρα θα πείτε πώς ο κ. Ντράγκι στο πάρα πέντε της θητείας έδωσε μια τέτοια διαβεβαίωση. Μαθαίνω λοιπόν ότι κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός έθεσε με καλό τρόπο το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ύψος τους είναι αναντίστοιχα μεγάλο με την προσπάθεια της Ελλάδος τα προηγούμενα χρόνια. Ο κ. Ντράγκι φέρεται να έδειξε κατανόηση και υποσχέθηκε να βοηθήσει όσο μπορεί στον χρόνο που του απομένει στην ΕΚΤ, ώστε να περιοριστεί το δημοσιονομικό βάρος στην ελληνική οικονομία.»