Κυκλοφορούν διάφορα ανέκδοτα για τον αναπτυξιακό νόμο που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή και όλα έχουν να κάνουν με τον... όγκο του αφού έφτασε τις 700 σελίδες.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ρωτούσαν εάν υπάρχει έστω ένας βουλευτής (ή ακόμα και υπουργός) που είχε την υπομονή, το κουράγιο και το σθένος να το διαβάσει.

Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, μεταξύ άλλων, τη συγκεκριμένη ερώτηση, εάν δηλαδή έχει διαβάσει τον νόμο, τη στιγμή μάλιστα που συμμετέχει στη σύνταξη του νόμου με άρθρα που αφορούν τις αρμοδιότητές του κλήθηκε να απαντήσει και ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η απάντηση ήταν άμεση: «Είναι σαν τον Κώδικα Πληροφορικής. Δεν τον διαβάζεις για να διασκεδάσεις, αλλά για να ικανοποιηθείς από το αποτέλεσμα».

Το μεγάλο ερώτημα όμως (από όλους τους βουλευτές, ακόμα και από τους γαλάζιους) ήταν: «Καλά, δεν μπορούσε να ήταν ο νόμος αυτός με λιγότερες σελίδες;» με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να δίνει την πιο επική απάντηση… «Ολα μπορούν να συνωψισθούν, ακόμα και η… Αγία Γραφή. Και ξέρετε πώς συνοψίζεται η Αγία Γραφή; Με δύο μόνο λέξεις: “Χριστός Ανέστη”».

Έτσι για την ιστορία να πούμε πως δεν ήταν μόνο εκείνοι που «γκρίνιαζαν» κάνοντας τη ζωή των υπουργών δύσκολη αλλά και εκείνοι που σήκωσαν τα… μανίκια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φρόντισε να το κάνει βιβλίο. Το βιβλιοδέτησε και το έδωσε πλέον σε κάθε ενδιαφερόμενο ως βιβλίο. Αλλωστε στα βιβλία ο Αδωνις είναι εξπέρ.