Είναι γνωστό το χιούμορ του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα. Ακόμα και τις παρατηρήσεις που κάνει τις κάνει με μπόλικο χιούμορ, όχι σαν κάτι άλλους προέδρους της Βουλής που χτυπούσαν στη διαπασών την «καμπάνα» (το κουδούνι που μόνον ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου ή ο προεδρεύων έχει το προνόμιο να χτυπήσει).

Ο Βηματοδότης φέρνει παραδείγματα: «Τις προάλλες ήθελε να κάνει παρατήρηση στην Αννα Βαγενά που διέκοπτε την ομιλία του κ. Μητσοτάκη. Αντί να της κάνει παρατήρηση ή να την προειδοποιήσει πως θα την αποβάλει, έδραξε την ευκαιρία καλώντας τον κ. Τσίπρα στο βήμα της Βουλής. «Για να ξεκουράσω λιγάκι και την κυρία Βαγενά» είπε, βέβαιος ότι όταν ομιλεί ο κ. Τσίπρας η κυρία Βαγενά θα καθόταν σιωπηλή, ακούγοντας με προσοχή τον αρχηγό της.

Τη Δευτέρα επίσης ο κ. Τασούλας στη συζήτηση (και ψηφοφορία) για την αναθεώρηση του Συντάγματος πρόσεξε ότι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλούσαν μεταξύ τους και αντί να τους παρατηρήσει τους είπε: «Κύριοι, η συζήτηση διεξάγεται ανάμεσα σε αρχηγούς κομμάτων. Κάποιοι βιάζονται…». Και έπεσε ο γέλωτας. Αλλά σε ποιους ο κ. Τασούλας αναφερόταν; Στη Θεανώ Φωτίου και στον Πάνο Σκουρολιάκο, με πληροφόρησαν.»