«Είναι επικίνδυνο να λέμε πως δεν φυλάσσονται τα σύνορα», είπε η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αναστασία Γκαρά μιλώντας στο Radio North 98, για το μεταναστευτικό, ξεχνώντας πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκείνος που υποστήριζε ότι… στη θάλασσα δεν υπάρχουν καν σύνορα.

Η κ. Γκαρά, έκανε την παραπάνω δήλωση κατηγορώντας παράλληλα βουλευτές, φορείς και πολίτες που ζητάνε καλύτερη φύλαξη των συνόρων έναντι των μεταναστευτικών ροών.

Συγκεκριμένα, και αφού δήλωσε πως στον Έβρο περνούν κάθε μέρα τα σύνορα 500 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι ροές των μεταναστών μοιάζουν με ποτάμια. Έχει αποδειχτεί ιστορικά πως το φαινόμενο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης δεν μπορείς να το σταματήσεις όσα μέτρα και αν πάρεις. Δεν θα υποστήριζα ποτέ την πρόταση ή τις αντιλήψεις από κάποια στελέχη της ΝΔ ή της άκρας δεξιάς, να κάνουμε όλο και χειρότερες, απάνθρωπες, τις συνθήκες υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών ως μέσο αποτροπής άλλων ανθρώπων. Η αποτροπή είναι ένα μέσο απάνθρωπο που αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο. Είναι επικίνδυνο να λέμε πως δεν φυλάσσονται τα σύνορα. Φυλάσσονται. Ζω στον Έβρο και ξέρω πως τα σύνορα φυλάσσονται επαρκώς. Δεν επιτρέπεται όμως από το διεθνές δίκαιο να βουλιάζουμε βάρκες…»

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη