Στη μάχη των εκλογών για τη νέα διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου οι οποίες διεξάγονται την προσεχή Κυριακή ρίχνεται ο Σάκης Ιωαννίδης,πρώτος επιλαχών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον βόρειο τομέα της Β Αθηνών, οποίος είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ) του νυν προέδρου Κωνσταντίνου Κολλια.

Ο Σάκης Ιωαννίδης την τριετία που προηγήθηκε συμμετείχε στην κεντρική διοίκηση του επιμελητηρίου έχοντας κάνει σημαντικές παρεμβάσεις για τον νόμο Κατρούγκαλου και μου για την φορολογία. Στις προσεχείς εκλογές θεωρείται όχι άδικα το βαρύ πυροβολικό του Κωνσταντίνου Κόλλια. Στόχος τη ΔΗΚΙΟ-Σ όπως φαίνεται και από τη συνέντευξη του κ. Κολλια στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είναι να συνεχιστεί η εξωστρέφεια και η ενεργή συμμετοχή του Επιμελητηρίου σε ζητήματα που αφορούν τον κλάδο.

Στο μητρώο του ΟΕΕ είναι εγγεγραμμένα περί τα 122.000 μέλη ωστόσο, δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον τα ταμειακώς τακτοποιημένα τα οποία ανέρχονται σε περίπου 41.000. Την πρώτη θέση στις εκλογές αναμένεται να κατακτήσει η Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗΚΙΟ-Σ) με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο του ΟΕΕ Κώστα Κόλλια και πολιτική αναφορά στη Νέα Δημοκρατία.