Έντονη κατήφεια επικρατεί εσχάτως στην Κουμουνδούρου για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις μέχρι τώρα μετρήσεις της κοινής γνώμης μετά τις εκλογές του Ιουλίου καταγράφει ποσοστά πέριξ του 20% και μειούμενη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη γκρίνια στο επικοινωνιακό επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, με τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητούν λύσεις για τη δημοσκοπική «ανάσταση» του κόμματος. «Δεν φτάνει που μεταθέσαμε το συνέδριο μετά το Πάσχα, αλλά η παρουσία μας στα μέσα ενημέρωσης, με δική μας ευθύνη, είναι ασθενική, χωρίς να εκπέμπουμε καθαρά μηνύματα.

Η εικόνα μας είναι θολή και αυτό εισπράττουν οι πολίτες: ένα κόμμα χωρίς προσανατολισμό, μπερδεμένο στη ρητορική της Αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας», σχολίαζε σε πολιτικοδημοσιογραφική παρέα τις ημέρες των εορτών στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Το αρνητικό κλίμα είναι τέτοιο που το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει ορισμένοι στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου να διακινούν σενάρια απομάκρυνσης του Αλέξη Χαρίτση από την εκπροσώπηση του κόμματος. «Χρειάζεται ένα πιο δυναμικό πρόσωπο», σχολιάζουν οι συγκεκριμένοι... καλοθελητές.

Πάντως, για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως έγραψε και παλαιότερα το «S», οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Τσίπρας έχει στραφεί εδώ και καιρό σε εγνωσμένης αξίας και εγκυρότητας πολιτικούς αναλυτές και καταγραφείς των τάσεων της κοινής γνώμης. Αυτό γιατί θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον του να ξέρει τα πραγματικά μεγέθη της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος και τις κοινωνικές μετατοπίσεις που συντελούνται ανά πάσα στιγμή, ώστε να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη και καθαρή αντιπολιτευτική τακτική και να ενεργοποιηθούν τα αριστερά ή κεντροαριστερά ανακλαστικά των πρόσφατων ψηφοφόρων του κόμματος.