Σε μια αποκάλυψη προχωράει ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από τη στήλη του το «Στίγμα» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ για τον Παύλο Πολάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος, του έστειλε μέσω άλλων δημοσιογράφων το μήνυμα «Να πείτε του Παπαχρήστου ότι ο δεύτερο γύρος θα είναι με αίμα».

Η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου ήταν άμεση «Το μήνυμα συνιστά ευθεία απειλή κατά της σωματικής μου ακεραιότητας, πράξη ποινικώς κολάσιμη» γράφει χαρακτηριστικά μέσα στο κείμενο του και συνεχίζει λέγοντας ότι σε λάθος άνθρωπο έστειλε το μήνυμα.

«Δεν τον φοβάμαι όπως δεν φοβήθηκα άλλους και άλλους, σοβαρότερους από αυτόν» τόνισε ο κ. Παπαχρήστου

Δείτε αναλυτικά το κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου

Το μήνυμα «παρεδόθη» από τον «αψύ» κύριο Πολάκη σε δυο συναδέλφους μου στο Περιστύλιο της Βουλής, και έπειτα από μια ενδελεχή ανάλυση, τη βοήθεια και των δικηγόρων μου, κατέληξα στα ακόλουθα:

- το «μήνυμα» συνιστά ευθεία απειλή κατά της σωματικής μου ακεραιότητος, πράξη ποινικώς κολάσιμη

- το «μήνυμα» υποκρύπτει ένα άρωμα βεντέτας ή ρεβανσισμού άμα τη επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία

- το «μήνυμα» απάδει σε βουλευτή δημοκρατικού κόμματος και παραπέμπει ευθέως σε πρακτικές νεοφασιστικών πολιτικών μορφωμάτων

- τούτου δοθέντος, ότι δηλαδή το «μήνυμα» συνδέεται εμμέσως πλην σαφώς με την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το ερώτημα που θέλω να απευθύνω ευθέως στον πρόεδρο του κόμματος Αλ. Τσίπρα είναι αν τελεί τη εγκρίσει του ή θα το αποδώσει - και αυτό - στον «αψύ» χαρακτήρα του θρασύδειλου βουλευτή του για να ξεμπερδεύει

- το «μήνυμα», ο τρόπος που «παρεδόθη» ώστε να φτάσει ως εμένα, φανερώνει ότι ο άνθρωπος αυτός έχει προφανώς μπερδέψει το πού βρίσκεται. Νομίζει ότι ζει στη Σικελία, άρα μπορεί να στέλνει σε όποιον δεν συμπαθεί ή θεωρεί εχθρό του παρόμοια μηνύματα με στόχο να εκφοβίσει, εκβιάσει, απειλήσει.

Δεν ξέρω τι κάνει ή τι έκανε στο χωριό του στα Σφακιά, αλλά τον ενημερώνω (και μπορεί και να ρωτήσει όποιον θέλει, εντός ή εκτός ΣΥΡΙΖΑ) ότι σε λάθος άνθρωπο διάλεξε να στείλει το... αιματοβαμμένο του μήνυμα. Δεν τον φοβάμαι, όπως δεν φοβήθηκα άλλους κι άλλους, σοβαρότερους από αυτόν. Δεν με τρομάζει όπως δεν με τρόμαξε ολόκληρο το κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όταν έπεσε πάνω μου (ας ρωτήσει όχι μόνο τον Παπαγγελόπουλο, αλλά και τον φίλο του τον Καμμένο). Γενικώς δεν μασάω, όπως δεν μάσησα όλα αυτά τα χρόνια που κάτι ψοφοδεείς σαν και του λόγου του, μου έστελναν απειλητικά μηνύματα και γράμματα ή μου άφηναν σφαίρες στο γραμματοκιβώτιο του σπιτιού μου. Και δεν κωλώνω. Όπως δεν κώλωσα όταν κάτι «επαναστάτες» της πλάκας, μου ανατίναξαν το αυτοκίνητο - 19 Απριλίου του 2017, επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν. Το θυμάται ο αρχηγός του, του έστειλα και επιστολή δεόντως πρωτοκολλημένη στο Μέγαρο Μαξίμου...

Εν τέλει Πολάκη «σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ...», που λέει και το τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα.