Θεριακλής, «ανυπότακτος», παντού με το τσιγάρο στο χέρι, συμπεριλαμβανομένων και κλειστών δημόσιων χώρων όπου ούτως ή άλλως το κάπνισμα απαγορευόταν δια ροπάλου.

Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ακόμα κι όταν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μέσα στο δημαρχείο ή και «φιλοξενούμενος» σε φορείς, είχε το τσιγάρο στο χέρι, αν και… κρυμμένο, πίσω από την πλάτη. Εννοείται ότι κάπνιζε σε όλα τα μαγαζιά.

Όλα αυτά μέχρι πρότινος, καθώς φαίνεται ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρήκε τον… μάστορά του, στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί, οι έλεγχοι είναι διαρκείς, τα πρόστιμα τσουχτερά.

Το βράδυ του Σαββάτου, λοιπόν, ο Γιάννης Μπουτάρης ήταν με την παρέα του σε μπαράκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένα πάρτι για τα γενέθλια φίλου του. Είδε κι απόειδε, ότι ήταν αδύνατο να ανάψει τσιγάρο μέσα στο μπαράκι και έτσι έβγαινε έξω για να καπνίσει. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση για την εφαρμογή των νόμων και οι πιο «επαναστάτες» συμβιβάζονται…