Μίνι κυβερνητική κρίση με πολύ και έντονο παρασκήνιο προκάλεσε ο αιφνιδιασμός του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη  Μηταράκη να ανακοινώσει το «πάγωμα» της επίταξης των εκτάσεων στα νησιά και την διάρκεια μάλιστα τηλεοπτικής του συνέντευξης.

Ο Παναγιώτης Τζένος στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, Live News, στο MEGA αποκάλυψε το έντονο παρασκήνιο που ακολούθησε της αποκάλυψης Μηταράκη, η οποία οδήγησε και στην πρώτη «κίτρινη κάρτα» από τον Μητσοτάκη προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τζένο, το Μέγαρο Μαξίμου ενημερώθηκε από την τηλεόραση για το «πάγωμα» της επίταξης των ακινήτων στα νησιά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηλεφωνεί άμεσα στον Νότη Μηταράκη, ζητώντας εξηγήσεις.

Το τηλεφώνημα, όπως αποκάλυψε ο κ. Τζένος, ήταν σε ήπιους τόνους, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κρύβει την ενόχλησή του για τους χειρισμούς Μηταράκη.

 Το αποτέλεσμα ήταν οι διευκρινήσεις για «πάγωμα» μιας εβδομάδας της διαδικασίας επίταξης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι επαφές με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συζητηθούν οι λύσεις που προτείνονται.