Aυτό που έγινε το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, σίγουρα δεν ξανάγινε. Και τι ήταν αυτό;

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ήταν η ταυτόχρονη παρουσία, και μάλιστα στο ίδιο τραπέζι, των πρεσβευτών των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Τουρκίας αλλά και εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών.

Ηταν σίγουρα κάτι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Το πέτυχε όμως το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη (της Αννας Διαμαντοπούλου) σε εκδήλωση που διοργάνωσε, με θέμα «Προϋποθέσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εκτός όμως από το προφανές κέρδος της ανταλλαγής απόψεων μεταξύ εκπροσώπων τεσσάρων κρίσιμων για την περιοχή χωρών, το πολυπληθές ακροατήριο (ήταν πάνω από 500 άτομα συγκεντρωμένα) έφυγε από την εκδήλωση παίρνοντας μαζί του νέες ιδέες και προσεγγίσεις για τα προβλήματα της Αν. Μεσογείου, που κατατέθηκαν κυρίως από την Αννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο του Δικτύου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης. Εντυπωσιακές οι συμμετοχές και των τριών κομμάτων: Από το ΚΙΝΑΛ ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης και οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιάννης Μανιάτης και Γιώργος Φλωρίδης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Δημήτρης Σεβαστάκης και ο Παναγιώτης Κουρουπλής, από τη ΝΔ ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος και ο Δημήτρης Καιρίδης, αρκετοί πρέσβεις και διπλωματικοί ακόλουθοι άλλων χωρών.