Ως...μαύρο πρόβατο αντιμετωπίζουν στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που του αποδίδουν τη δημιουργία της περιρρέουσας ατμόσφαιρας περί προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βλέπετε, ο εν λόγω βουλευτής ήταν ο μοναδικός που στις δημόσιες τοποθετήσεις του φαινόταν λίγο πιο... χαλαρός στο συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ είναι από τους ελάχιστους βουλευτές που δεν πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στην φημολογία περί συνεργασίας ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην καλλιέργεια της αίσθησης αυτής έχουν βοηθήσει σημαντικά και τα πάρε-δώσε του με τον Γιώργο Παπανδρέου,  ο οποίος ουδέποτε έκρυψε ότι θα του άρεσε η ιδέα της προσέγγισης με την Κουμουνδούρου, ενώ ταυτόχρονα το δείχνει σε κάθε ευκαιρία, τόσο με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, όσο και με τις ομιλίες του στη Βουλή, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η τήρηση των ίσων αποστάσεων έχει πάει για τον ίδιο… περίπατο.  Ο ίδιος, φαίνεται να έχει επιλέξει μια στρατηγική υψηλών τόνων έναντι της ΝΔ και χαμηλών απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που τον αφήνει συνήθως στο απυρόβλητο για τα πεπραγμένα της δικής του διακυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την θέση που εξέφρασε για το πανεπιστημιακό άσυλο, όταν από το βήμα της Βουλής τάχθηκε επί της ουσίας κατά της κατάργησης του, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως « είναι εντελώς παραπλανητικός ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της κατάργησης του ασύλου, με το πρόσχημα της ανομίας. Αντί να περιοριστεί σε ρυθμίσεις για την αντιμετώπισή της ανομίας, θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

Αυτό που ίσως δεν περίμενε τότε ήταν το άδειασμα που ήρθε λίγη ώρα αργότερα από τη Φώφη Γεννηματά, η οποία αναφερόμενη στην ομιλία της στο θέμα του ασύλου, εξέφρασε την πάγια θέση του Κινήματος Αλλαγής που είναι η επιστροφή στον νόμο του 11΄ (σσ γνωστός και ως νόμος Διαμανταπούλου).